Al cincilea centru de permanență a fost inaugurat astăzi, 1 iulie, în cartierul Văleni din Piatra Neamț, unde va deservi aproximativ 2500 de locuitori. La deschidere, au participat primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Vasile Popescu, directorul economic DSP Neamț, Constantin Oprea, directorul Direcției de Asistență Socială din primărie, Ana Berea și coordonatorul medicilor de permanență din Centrul Valeni, dr. Doina Crețu. După slujba oficiată de trei preoți, primarul Dragoș Chitic a declarat că noul centru este, în opinia sa, unul din cele mai importante din județ, datorită faptului că se află într-un cartier situat la distanță față de alte centre medicale. „Centrul deservește atât pe cei care locuiesc în cele două mini cartiere construite de primărie, cât și în locuințele private din această zonă și sunt convins că va fi foarte util pentru locuitori, pentru că, practic, o altă soluție ar fi fost deplasarea doar cu un mijloc de transport către un alt centru, unde pot primi servicii medicale. Centrul a fost realizat în locuință-proprietate a primăriei și am beneficiat de sprijinul Casei de Asigurări de Sănătate, care va asigura personalul medical și medicamentația necesară. Sper ca cetățenii din Văleni să se bucure de această investiție și vreau să le garantez faptul că acest cartier este tratat cu egală măsură față de celelalte cartiere ale orașului”, a declarat Dragoș Chitic.

Coordonator al centrului de permanență, dr. Doina Crețu a spus că este ”un centru de permanentă grijă față de locuitorii din Văleni”: „Vedem în jurul nostru cu câtă dăruire și cu cât devotament s-au mobilizat toate instituțiile interesate care au răspuns acestei solicitări. Se oferă servicii medicale gratuite, în cursul săptămânii 17 ore pe zi, iar sâmbăta, duminica și sărbătorile legale 24 de ore, servicii asigurate de medicii de familie și se adresează urgențelor de grad zero și tratamentelor de care au nevoie locuitorii. Avem convingerea că va fi foarte util și va fi un real beneficiu pentru acest cartier”, a spus medicul.

IMG_1847 IMG_1850

Programul de funcționare al Centrului de Permanență din Văleni este de luni până vineri, între orele 15.00 – 8.00, iar sâmbăta, duminica și sărbătorile legale – non stop. Adresa Centrului de Permanență este Văleni 1, str. Gh. Asachi, Vila 46, ap. 1 și 2. Continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă este asigurată de cinci medici de familie, împreună cu cinci asistenți medicali.

(Oana IOSUB-TOMA)