tabara de vara 1Având în vedere că în timpul vacanţei de vară este mai dificil pentru poliţiştii de prevenire să organizeze întâlniri şi activităţi cu elevii, IPJ Suceava, împreună cu Romania Children Humanitarian Foundation şi alte organizaţii, dar şi unităţi de învăţământ, a organizat mai multe tabere pentru copii şi tineri, la care vor participa peste 300 de elevi.

tabara de vara 2tabara de vara 3O prima tabără, pentru copii cu vârste între 12 şi 16 ani a fost, în perioada 26 iunie – 30 iunie, în comuna Vama. Beneficiarii taberei de vară ,,Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă” au fost 25 de copii din comunele Ciocăneşti şi Vama, care au obţinut rezultate bune la învăţătură şi nu au avut absenţe.

« În cadrul taberei de vară au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor », se precizează în comunicatul IPJ Suceava. « Au fost înmâmnate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet dar şi pe linie de siguranţă rutieră. În data de 29 iunie a fost organizat şi un workshop de promovare a stilului de viaţă sănătos şi de educaţie sanitară. Activităţile au urmărit respectarea de către tineri a unor norme minime de igienă, fiind tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul unor boli periculoase precum tuberculoza. Atelierul a fost condus de dl. Brian Douglas, coordonatorul mai multor activităţi de prevenire şi combatere a tuberculozei dar şi a adicţiilor de tutun, alcool şi drog ».

În ziua de 30 iunie poliţiştii de prevenire au organizat trei ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, siguranţei rutiere şi prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea personajelor principale : victimă, autor, martor, poliţist, avocat , procuror, judecător.