Concursurile pentru ocuparea celor 4 posturi libere de medici specialiști la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț vor avea loc în luna septembrie.

Primul examen a fost programat pe 4 septembrie, pentru postul cu normă întreagă din secția ORL, la care dr. Carmen Elena Caramziuc este singurul candidat. Pentru postul de medic specialist în secția obstetrică-ginecologie sunt 3 candidați înscriși. Dr. Alina Mădălina Luca, dr. Tiberiu Irimia, dar și dr. Hussein Al Athamnah – originar din Israel, care la vârsta de 57 de ani dorește să lase Bucureștiul pentru Piatra Neamț. Proba scrisă va avea loc pe 6 septembrie.

Un alt post râvnit este cel de la compartimentul Îngrijiri Paliative, pentru care s-au înscris doi medici. Actuala șefă, dr. Ștefania Mihaela Bondoc, care profesează doar cu jumătate de normă, are acum ocazia să prindă postul cu normă întreagă, dacă o va surclasa pe contracandidata ei, dr. Iulia Bora, medic de familie cu competențe în îngrijiri paliative, care vine de la Roman. În ziua de 25 septembrie ambele concurente vor susține proba scrisă, iar în ziua de 27 septembrie vor parcurge proba practică.

Pentru postul de medic în secția oftalmologie, singurul candidat care s-a înscris, dr. Silvia Cristina Țone va susține proba scrisă în ziua de 28 septembrie. „Concursurile sunt programate pentru luna septembrie, comisiile de concurs sunt formate din medici, pe fiecare specialitate, colegi din clinici universitare, și a fost mai dificil de constituit comisiile în această perioadă, a concediilor. Toate cele 4 posturi sunt cu normă întreagă, ne bucurăm că sunt atât de mulți candidați înscriși, iar concurența pentru postul din secția obstetrică-ginecologie arată că există foarte mulți medici în această specialitate, în țară, suficient cât să vină și în provincie”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al spitalului. Aceste 4 posturi de medici sunt ultimele scoase la concurs de SJU Piatra Neamț, în luna iulie. (C.I.)

Articolul precedentNemulțumiri în Piața Centrală: Impozit băgat cu de-a sila în utilitățile negustorilor
Articolul următorAmenzile contravenționale vor putea fi plătite în 15 zile lucrătoare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.