0:00

Elevii din Neamț vor primi, în continuare, mere, deși programul național care privește încurajarea consumului de fructe în școli urmează să se încheie. Acest lucru este posibil datorită unei asocieri între CJ Neamț și Inspectoratul Școlar, ce are la bază un concurs tematic. Banii necesari susținerii noului proiect, 70.000 de lei vor fi alocați de la bugetul județului, urmând ca aceștia să fie mai apoi recuperați de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Potrivit raportului de specialitate care stă la baza proiectului, obiectul asocierii constă în organizarea concursului județean cu tema „Un măr delicios – un copil sănătos” în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli – distribuţia de mere în anul şcolar 2013-2014.

Concursul este destinat elevilor din învăţământul primar și gimnazial din învățământul de stat și privat care se va desfășura în trei etape. În prima etapă, fiecare unitate de învăţământ din judeţ va organiza concursuri cu tema propusă, pe trei secţiuni – pentru învăţământul primar și pentru învățământul gimnazial, cu referate tematice  și prezentări tematice în PowerPoint.

Tot unitățile de învățământ vor elabora un regulament intern al concursului care va preciza criteriile de selecţie şi jurizare a lucrărilor, astfel încât la nivelul fiecărei şcoli să fie selectate pentru etapa a doua maxim 3 lucrări, câte una pentru fiecare secţiune. Acestea vor fi transmise Inspectoratului Şcolar, iar într-o a doua etapă o comisie formată din reprezentanţi ai celor două instituţii asociate va evalua lucrările.

În a treia etapă câștigătorii vor fi premiați cu premii ce constau în cărți diplome, coșuri cu fructe – ca premii individuale și în dotări pentru sălile de clasă și materiale didactice – ca premii la nivel de unitate de învățământ. Pe toată perioada desfășurării concursului elevii din școlile nemțene vor primi, în continuare, mere, în baza programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli. (I. CĂLIN)

Articolul precedentCentrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț
Articolul următor„Lectura spulberă sterilitatea minții”