oi - foto the sun

Probabil un bun ascultător al poveștilor despre muncitorii de pe vremea lui Ceaușescu, care plecau acasă cu o pâine dacă erau brutari sau cu un fular dacă lucrau la fabrica de tricotaje, un bărbat din Zănești a preluat și el modelul. Asta deși lucra la o stână și nu i-a fost chiar ușor să se ”furișeze” spre casă cu câte o oaie. Dar a reușit. Până în ziua de 4 august, când proprietarul stânei, sătul să tot contabilizeze pagubele, a făcut plângere la poliție, reclamând dispariția a nu mai puțin de 22 de mioare, în perioada 29 iulie-4 august.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă, care a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind demarate verificările pentru depistarea autorului”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În urma cercetărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 32 de ani din Zănești, care este bănuit de faptul că, în timp ce lucra la această stână, ar fi sustras oile, pe care le-ar fi vândut contra sumei de 1500 de lei unei persoane din localitatea Traian. Polițiștii au recuperat oile, pe care le-au restituit proprietarului, iar cercetările în cauză continuă”.

Ciobanul suspectat de furt a dispărut între timp din sat, ceea ce-i agravează situația, întrucât, în limbaj juridic, atitudinea lui se numește ”sustragere de la urmărirea penală”. (C.M.)

Sursa foto: thesun.co.uk

 

Articolul precedentJandarmii se împart în 7
Articolul următorSchimbarea la Față a Domnului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.