Jandarmii se împart în 7, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO explicatie în plus pentru lipsa patrulelor de jandarmi, care până acum ofereau sprijin polițiștilor din Piatra-Neamț la asigurarea ordinii publice, este numărul mare de misiuni pe care militarii le au de îndeplinit în această perioadă. Doar în acest sfârşit de săptămână, în județul Neamţ, vor avea loc 7 manifestări cultural-artistice şi religioase la care echipajele de jandarmerie (formate din 56 de militari) vor fi prezente.

Astăzi, 5 august, la Biserica ,,Sf. Ioan Iacob Hozevitul”, jandarmii au fost prezenți la hram, dar între 5 și 7 august militarii vor avea în grijă Festivalul „Piatra Neamţ Tuning Fest”  din ștrandul din oraș, dar și Festivalul Muntelui Ceahlău, care se desfășoară la Durău simultan cu Schimbarea la Față.

”În perioada 5-10 august, jandarmii vor asigura ordinea în municipiul Piatra Neamţ, în oraşele Târgu Neamţ, Bicaz, Roznov şi în staţiunea Durău unde sunt organizate spectacole cu ocazia Festivalului Internaţional de Folclor Ceahlăul, ediţia a XIX-a”, a precizat lt. Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț.

”În perioada, 6-7 august, echipajele noastre vor fi la Schitul Sihla şi la Mănăstirea Sihăstria cu prilejul prăznuirii Sf. Teodora de la Sihla, dar și la Gherăeşti, unde se va desfăşura Cupa satelor la oină”.

Tot sâmbătă, 6 august, IJJ Neamț are o misiune și la Pildeşti, comuna Cordun, unde va fi sărbătorită „Ziua Familiei”. Reprezentanţii Jandarmeriei Neamţ recomandă tuturor celor care vor participa la aceste manifestări să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială”. (C.M.)

Articolul precedent13 arestați pentru că au încălcat obligațiile controlului judiciar
Articolul următorUn cioban a furat 22 de oi de la stâna la care lucra
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.