13 arestați pentru că au încălcat obligațiile controlului judiciar, ZCH NEWS - sursa ta de informații215 persoane din județul Neamț au fost supravegheate judiciar, de la începutul anului până acum, în 164 de cazuri fiind vorba despre control judiciar, iar în 51 despre arest la domiciliu.

”Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 44 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în 13 cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în două cazuri măsura arestului la domiciliu”.

Polițiștii le atrag atenția tuturor celor care trebuie să respecte niște obligații clare să nu le încalce. Relevant este exemplul unui bărbat, de 58 de ani, din Bălțătești, care nu a respectat un ordin de protecție, deși se afla și sub control judiciar. El a pătruns în curtea și apoi în casa fostei soții, a distrus mai multe obiecte și a amenințat femeia cu moartea. Instanța a dispus arestarea lui atât pentru încălcarea ordinului de protecție, cât și pentru nerespectarea obligației de a nu săvârși noi infracțiuni, stabilită prin măsura controlului judiciar. (C.M.)

Articolul precedentCity-manager de Târgu Neamţ: Un candidat a fost respins!
Articolul următorJandarmii se împart în 7
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.