0:00

Două bărci din dotarea Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț sunt, în aceste momente, în misiune de căutare a unui bărbat care s-a aruncat de pe podul de la Căprioara.

Bărbatul a sărit, pur și simplu, peste parapetul de protecție și a plonjat în apă. A încercat să înoate însă a reușit pentru foarte scurt timp, după care a dispărut. Scena a fost văzută de două femei, dar și de niște tineri care se aflau în partea dinspre oraș a podului.

În afară de pompieri, care au venit inițial cu o barcă și apoi au adus-o și pe a doua – cea cu care, de regulă, acționează scafandrii -, la locul intervenției au venit o ambulanță SMURD și un echipaj de poliție.

După mai bine de jumătate de oră de căutări, bărbatul nu fusese găsit. Șansele ca el să mai poată fi salvat au scăzut pe măsură ce treceau minutele. Apa nu are mai mult de un grad, două, iar șocul hipotermic se instalează foarte rapid. Temperatura corpului scade brusc sub 30°, iar din cel moment organismul intră într-o stare de ”paralizie” în care nu mai funcționează sistemul muscular.

Dincolo de temperatura redusă, apa râului Bistrița este uzinată, iar curenții sunt foarte puternici. Este posibil ca trupul bărbatului să fie purtat foarte repede la vale și să se oprească la grătarele de la fosta Reconstrucția. (C.M.)

 

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI: CSM Poli Iași va juca, în deplasare, cu CFR Cluj
Articolul următorTereza Tamaș Pâslaru (CSM Roman) – intervenție chirurgicală la genunchi!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.