0:00

O magazie și acoperișul unei case din comuna Bodești au ars, ieri, pompierii chemați în ajutor stabilind că focul a fost pus intenționat. „Incendiul se manifesta la acoperișul locuinței și la o magazie lipită de casă. Forțele de intervenție au lichidat incendiul în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 mp și o magazie cu suprafața de 14 mp. Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Sesizați despre dezastru, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Gârcina l-au reținut aseară pe un bărbat de 50 ani, din localitate. În urma cercetărilor, s-a stabilit că acesta avea ordin de restricție și n-ar fi trebuit să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția lui. „Din cercetările efectuate a reieșit că, în ziua de 2 decembrie, un bărbat de 50 de ani, ar fi pătruns în imobil, în mod repetat, amenințând cu incendierea locuinței, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Piatra Neamț, la data de 12 octombrie 2020, prin care s-a dispus evacuarea acestuia din locuință și păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de soția acestuia, de 48 de ani și față de fiica sa, de 12 ani. Acesta ar fi inițiat foc în zona unei magazii, anexă a locuinței, extinzându-se și asupra locuinței. La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje din cadru I.S.U. Neamț, care au procedat la stingerea incendiului. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și distrugere”, a precizat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Bărbatul a fost cazat în arest, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

C.I.

Articolul precedentAccident cu victimă încarcerată la Oglinzi (video) – știre actualizată
Articolul următorPSD va susține relansarea economică europeană