0:00

Un băiat de 16 ani din Pipirig s-a spânzurat la stâna unde muncea, în Grințieș, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAzi noapte, 30 iulie, un băiat, în vârstă de 16 ani, din Pipirig, a fost găsit spânzurat la o stână din Grințieșul Mic. Ciobanii l-au găsit atârnând de o grindă și au sunat la 112. O echipă de polițiști criminaliști a fost trimisă la stână pentru cercetări și a urcat împreună cu echipa Salvamont Neamț care a avut misiunea de a coborî corpul neînsuflețit. „Echipa noastră a oferit suportul tehnic la intervenție, stâna fiind situată în masiv, zona Stâna Mucileanu. Am dus echipa IPJ Neamț cu autospeciala, apoi am coborât băiatul și l-am predat echipajului de ambulanță care a constatat decesul”, a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

Medicii legiști vor face necropsia pentru a stabili cauza exactă a decesului. Băiatul lucra de ceva timp la stână și deocamdată nu s-a putut stabili ce anume l-a determinat să-și curme viața. Ciobanii de la stână sunt cercetați pentru că au încălcat legislația muncii. „Se fac cercetări pentru ucidere din culpă și pentru neluarea și nerespectarea normelor de securitate și sănătate în muncă”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț a fost anunțat și va face propriile cercetări.

 

C.I.

Articolul precedentVIDEO: Locuitori din trei comune au fost vaccinați anti covid astăzi de echipa mobilă de la Piatra-Neamț
Articolul următorVIDEO/FOTO: 22 de șoferi vitezomani prinși de radar la Târgu Neamț