O singură acțiune a polițiștilor a surprins în 8 ore, la Târgu Neamț, nu mai puțin de 22 de șoferi care circulau cu viteză excesivă în localitate. Controalele pe DN 15C și DN 15B au avut va scop prevenirea accidentelor grave, viteza excesivă rămânând principala cauză a evenimentelor rutiere mortale în județul Neamț.

Ieri, 30 iulie, între orele 10-18, echipaje rutiere dotate cu radar din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat 22 de șoferi care au depășit viteza legală în localitate, valoarea amenzilor aplicate fiind de 11.455 de lei. „Polițiștii rutieri reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice din județul Neamț”, potrivit IPJ Neamț.

Codul rutier prevede sancțiuni de la 9 la 20 puncte de amendă pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus. În plus, se suspendă dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

C.I.

Articolul precedentUn băiat de 16 ani din Pipirig s-a spânzurat la stâna unde muncea, în Grințieș
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.