0:00

Ultima persoană care s-a vaccinat anti covid astăzi, 30 iulie, la Tazlău, unde a ajuns echipa mobilă de la Piața Centrală Piatra-Neamț, este un localnic din județul Bacău. Aurelian Coardă ne-a declarat că în satul Frumoasa (comuna Balcani) unde locuiește nu sunt medici de familie care să vaccineze. Soția sa a aflat de pe o rețea de socializare despre prezența echipei la Tazlău și s-a înscris.

12 persoane s-au vaccinat astăzi la Tazlău, în sediul Căminului Cultural, Echipa mobilă a fost prezentă astăzi și la Cândești, unde s-au vaccinat fără programare în platformă 3 persoane și la Podoleni – 9 persoane. Vaccinarea prin intermediul echipelor mobile face parte din programul „Orașul vaccinează satul”, iar cei care vor trebuie să se înscrie la asistentul medical comunitar din localitate. Inclusiv persoanele nedeplasabile pot solicita să fie vaccinate.

Echipele mobile coordonate de DSP Neamț se vor afla, săptămâna viitoare, la Cordun – pe 1 și pe 2 august, la Botești, Gherăești și Săbăoani pe 3 august, la Români și Bahna pe 4 august, la Făurei și Ruginoasa pe 6 august.

(M. Z.)

Articolul precedentA început procesul elevului acuzat că şi-a înjunghiat colegul în parcul central din Roman
Articolul următorUn băiat de 16 ani din Pipirig s-a spânzurat la stâna unde muncea, în Grințieș