baiat disparutClaudiu Constantin Samoilă este căutat de poliţişti, deocamdată fără niciun rezultat, din ziua de 26 decembrie, de când bunicii lui i-au reclamat dispariţia la Postul de Poliţie Hangu.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că minorul a fost învoit din data de 19.12.2015 din cadrul unui centru de ocrotire socială din Piatra Neamț, pentru a sta la locuinţa bunicilor săi în perioada sărbătorilor de iarnă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Astfel în seara zilei de 24.12.2015, în jurul orelor 17, minorul a plecat de la locuinţa bunicilor, motivând că merge cu colinda, însă nu a mai revenit la domiciliu până în prezent. Polițiștii au scotocit împrejurimile, sprijinite și de alte forțe locale, au verificat locurile frecventate de minor și continuă căutările pentru identificarea acestuia”. Băiatul este înalt de 1,68 m, are greutatea de aproximativ 60 kg, părul şaten tuns scurt şi ochii albaştri. În seara dispariţiei era îmbrăcat cu hanorac de fâş culoare verde cu glugă, pantalon tip jeans de culoare albastră şi încălţat cu adidaşi negri.

Conform precizărilor făcute de lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, pompierii au fost solicitaţi de către poliţişti să-i sprijine în misiunea de căutare. Ipoteza este, însă, tragică.

Noi am făcut căutări şi ieri (26 decembrie) pe Lacul Bicaz şi le-am reluat astăzi, pentru că există posibilitatea ca băiatul să se fi înecat”, a declarat lt. Grancea.

Cine poate oferi orice date care să conducă la găsirea lui este rugat să sune la 112 sau la numărul special pentru copii dispăruţi166.000 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

 

  1. MIRCEA