112Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor, numărul apelurilor la 112 creşte faţă de zilele obişnuite, pentru că nu toată lumea e pusă pe petrecere. Unii îşi găsesc taman de Crăciun să facă scandal ori în familie, ori în localurile publice şi nu se potolesc decât după ce vin poliţiştii.

„Polițiștii nemțeni au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea,m purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

„Măsurile adoptate şi suplimentarea forțelor de poliţie în această perioadă şi-au atins scopul, având în vedere că nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului”.

Totuşi, în perioada 24-26 decembrie, poliţiştii au constatat 33 infracţiuni, majoritatea de natură judiciară şi au aplicat 246 de sancţiuni, în valoare de peste 80.000 de lei, pentru încplcarea normelor de convieţuire socială. La rândul lor, polițiștii rutieri au sancționat 44 de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, au reținut 3 permise de la vitezomani şi alte 4 de la şoferi prinşi la volan sub influența alcoolului. În aceeaşi perioadă, poliţiştii au intervenit și au soluționat 410 sesizări făcute prin sistemul unic de urgență 112, cu 10 mai puține decât aceeași perioadă a anului trecut, majoritatea reprezentând scandaluri. (C. MIRCEA)