Ca în fiecare an, jandarmii nemţeni au pus mână de la mână şi au strâns bani pentru a le face sărbătorile un pic mai vesele celor loviţi de soartă.

Acţiunile caritabile au început de miercuri, 23 decembrie, când lucrători din cadrul Jandarmeriei Neamţ şi reprezentanţi ai Primăriei Bicaz i-au făcut o vizită tânărului Răzvan Nechita din Potoci, care de mai bine de 13 ani are picioarele paralizate şi este încadrat permanent în grad de handicap sever. El a primit o sumă de bani cu care poate cumpăra un dispozitiv de recuperare.

„Tot în ziua de 23 decembrie, jandarmii montani de la Durău au mers acasă la o familie cu 4 copii din Ceahlău, cu posibilităţi materiale reduse, şi le-au dăruit în pragul sărbătorilor de iarnă produse alimentare şi dulciuri”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

„Tot în spiritul sărbătorilor, jandarmii l-au condus pe Moş Crăciun, în ziua 25 decembrie la Biserica «Sfânta Treime» din Vaduri, unde 30 de copii, cărora viaţa nu le-a adus până acum decât greutăţi şi neajunsuri, au simţit că totuşi cineva se gândeşte la ei. În sfânta zi de Crăciun, Jandarmeria Neamţ şi Asociaţia RADA au fost parteneri sociali de nădejde în Biserica de la Vaduri, unde în cadrul unei activităţi cultural artistice intitulate «Astăzi s-a născut Hristos!» au adus acestor micuţi un strop de bucurie înainte de sărbători, oferindu-le daruri, dulciuri şi alimente”.

C. MIRCEA