0:00

Un  agent de pază s-a îmbătat, a abandonat pistolul şi-a plecat din post, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, de 42 de ani, din Timişeşti, agent de pază cu mulţi ani vechime, a făcut-o de oaie, în seara de 12 aprilie, când s-a îmbătat, şi-a abandonat pistolul cu gaze într-un birou de la punctul de lucru şi a plecat acasă.

Ghinion curat, la scurt timp după plecarea lui au venit în control poliţiştii de la Secţia Rurală Urecheni, care tocmai făceau un control în teren pe tema pazei obiectivelor. Au văzut că nu-i nici urmă de paznic, l-au căutat şi l-au găsit acasă, extrem de „vesel”.

„Agentul de pază a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 200 de lei în conformitate cu prevederile art. 58 din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În cadrul ultimei acțiuni desfășurate în luna martie a.c., polițiștii de ordine publică au controlat 200 de obiective, dintre care 119 asigurate cu societăți de pază, iar 81 prin pază proprie și au verificat agenții de pază cu privire la modul de executare a serviciului de pază la obiectivele economice, fiind identificați 23 de agenți de pază echipați și dotați neregulamentar. În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 la Legea 333/2003 și 12 la HG 301/2012, în valoare de 8.900 de lei”. (C.M.)

Articolul precedentUNPR amenință cinci consilieri de la Neamț cu excluderea „de onoare”
Articolul următorNEAMŢ: Două accidente cu trei victime pe „Şoseaua morţii”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.