0:00

Senatorul UNPR Liviu Bumbu a anunțat miercuri, 13 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că 24 din cei 26 de membri ai biroului județean ai partidului au decis retragerea sprijinului politic pentru cinci consilieri județeni – Ciprian Șerban, Constantin Sandu, Gabriel Pavăl, Teodor Ailincăi și Neculai Iftode.

UNPR amenință cinci consilieri de la Neamț cu excluderea „de onoare”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Biroul județean, aproape în unanimitate, cu două abțineri, a hotărât să retragem sprijinul politic unor consilieri județeni. Am îndeplinit toate procedurile. Propunerea a pornit de la organizațiile de bază. Au fost promovate la biroul județean, care a acționat în conformitate cu statutul și legea partidelor politice. Propunerea și argumentarea sunt trimise la București. Nu am dorit să facem acest lucru. Este nefiresc la final de mandat, mai ales pentru unii să nu-și încheie mandatul întreg, mai ales pentru unii, pentru care este important acest mandat într-o eventuală schimbare de legislație, dar, în fața evidențelor nu putem să reacționăm altfel. Este evident că desfășoară activități politice în favoarea altor partide și în defavoarea noastră”, a declarat Liviu Bumbu.

După cum a adăugat senatorul UNPR, cei cinci au migrat atât la PSD, cât și la ALDE sau PNL. Totuși, excluderea rămâne mai mult una de formă, deoarece, pe fond, până ajunge răspunsul de la București, până va fi informată Prefectura Neamț și până se va lua act de încetarea mandatelor celor cinci în ședință ordinară de Consiliu Județean, este posibil ca respectivii să-și ducă până la final mandatul fără nicio problemă. După se știe și la UNPR…

Andreea AMARIEI

 

 

Articolul precedentÎn amintirea lui Ion Creangă: Sărbătoarea Bojdeucii – ediţia a 49-a
Articolul următorUn agent de pază s-a îmbătat, a abandonat pistolul şi-a plecat din post
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.