0:00

Pornind de la o serie de sesizări primite de la pietrenii care locuiesc la bloc, apropo de grija faţă de bunăstarea vecinilor, Poliţia Locală Piatra Neamţ a organizat, deocamdată, o campanie informativă. În perioada 2-9 octombrie, poliţiştii locali au vorbit cu locatarii despre hrănirea maidanezilor şi pisicilor şi au dat o serie de avertismente. Se subînţelege că urmează să treacă la amendarea celor care aruncă resturi alimentare sau seminţe pentru a hrăni animalele fără stăpân sau porumbeii.

Ultima grijă a Poliţiei Locale Piatra Neamţ: Amenzi de până la 500 de lei dacă hrăniţi câini, pisici sau porumbei!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Informarea s-a realizat prin intermediul asociațiilor de proprietari, ca urmare a numeroaselor sesizări primite de la locatarii mai multor condominii din oraș, deranjați fiind de faptul că diverse persoane aruncă pe geam resturi alimentare pentru a hrăni animalele fără stăpân și porumbeii, creând astfel disconfort vecinilor.

Aruncarea resturilor alimentare, a hârtiilor, a fructelor, a mucurilor de țigară, a cojilor de semințe, alunelor și a altor asemenea lucruri este interzisă prin H.C.L. 228/2021 (art.2, lit. ”b”),  în acest sens fiind prevăzute și sancțiuni contravenționale care pot ajunge până la 500 de lei, însă până acum, pentru faptele descrise mai sus, nu au fost aplicate amenzi ci doar avertismente. Mai mult, hrănirea porumbeilor este permisă pe domeniul public și privat al municipiului, atât timp cât prin aceasta nu se creează un disconfort major celorlalți cetățeni prin murdărirea geamurilor, degradarea mașinilor și aruncarea la întâmplare a hranei pentru aceștia (art. 2, lit. ”f”)”, precizează Poliţia Locală Piatra Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedent  Noi reguli la plata cu numerar dacă vrea Curtea Constituțională
Articolul următorDupă frig, revine căldura

3 COMENTARII

  1. Daca citeai cu atentie ai fi inteles ca amenda nu este pt. hranirea pisicilor sau a porumbeilor ci pt. aruncarea resturilor alimentare pe domeniul public. Evident, ca intotdeauna faceti confuzii, nu intelegeti si nu verificati/documentati inainte de a scrie…

  2. Ii lasam sa moara de foame,nu?? Urmeaza sa ne interzica sa facem milostenii. Dumnezeu sa va ierte,ca nu stiti ce faceti!

Comentariile sunt închise.