Duminică, 11 noiembrie, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul “Cetatea”, va avea loc cea mai importantă partidă a ultimei etape din 2018 în cadrul Ligii a IV-a Neamţ. Se vor întâlni gazdele de la Ozana Tîrgu Neamţ şi Speranţa Răuceşti, echipă beneficiară a proiectului “Speranţa, cheia spre performanţă”, finanţat de Consiliul Județean Neamț.

Dincolo de inerentele orgolii, dată fiind vecinătatea dintre cele două localităţi, meciul de duminică poate avea implicaţii importante în clasamentul la zi al Ligii a IV-a, învingătoarea putând să îşi adjudece până la primăvară locul doi. Pentru realizarea acestui obiectiv, Speranţa Răuceşti are şi varianta rezultatului de egalitate.

“Meciul de duminică va fi, cu siguranţă, un joc de nivelul Ligii a III-a, având în vedere că sunt jucători valoroși la ambele echipe. În acelaşi timp, pot să-l remarc şi ca un meci al unor orgolii exagerate, care nu-şi au rostul, mai ales că suntem prieteni şi ne dorim acelaşi lucru. Personal, îmi doresc o echipă de Liga a III-a la Tîrgu Neamţ şi, în acest sens, le urez baftă celor care au început proiectul Ozana, dar să nu se întâmple ca în proverb: doi se bat şi al treilea câştigă! Dacă într-adevăr se va decide să se facă mai multe serii de Liga a III-a, pe zone mai apropiate, pentru a reduce cheltuielile, şi va promova direct echipa care câștigă campionatul, va fi greu şi pentru noi, şi pentru Ozana, dacă se pierde acest meci. În acest sens, vom sta şi în cantonament înaintea meciului, pentru a fi apţi din toate punctele de vedere la ora partidei. Dacă vom avea dăruire, ambiţie şi vom respecta sarcinile de joc, sigur va veni şi rezultatul pe care îl dorim”, a declarat Daniel Zavate, antrenor-jucător al formaţiei Speranţa Răuceşti.

“Este un meci foarte important și trebuie să ne luăm revanșa pentru prestația modestă din turul I. E nevoie de o victorie pentru a ține aproape de liderul Bradu Borca, echipă care ne-a învins etapa trecută. Trebuie să învățăm de la Bradu Borca să ne revenim, așa cum și ei, dupăscorul 1-6 pentru Speranța din turul I, ne-au învins acasă. Exact același lucru trebuie să facem și noi cu Ozana”, a declarat Constantin Chiriac, președintele Clubului Speranța. Înainte de meciul de duminică, jucătorii echipei Speranța vor organiza un cantonament, care se realizează prin proiectul „Speranţa, cheia spre performanţă”, finanțat de Consiliului Județean Neamț.

Proiect finanțat de