Elevii de clasa a VII-a și a VIII-a se pot pregăti pentru prima olimpiadă ce va avea loc în luna decembrie, în școli. Inspectoratul Școlar Neamț a anunțat calendarul olimpiadelor pe socio-umane pentru gimnaziu și liceu, dar și datele pentru concursurile naționale din acest an școlar.

Faza pe școală a olimpiadei la disciplinele socio-umane se desfășoară în decembrie 2018, urmată de etapa pe localități, din 18 ianuarie 2019. Etapa județeană, din 9 martie, va fi găzduită de Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț și etapa națională, din 22-26 aprilie 2019, va avea loc la Brașov. Olimpiada de istorie, ce începe tot în luna decembrie, potrivit IȘJ Neamț, are stabilită faza națională tot în perioada 22-26 aprilie 2019.

”Democrație și toleranță” este concursul județean organizat de IȘJ Neamț pe 11 mai 2019, iar faza națională va avea loc în perioada 30 iulie – 2 august anul viitor, la Galați. Teoretic, elevii din ultimul an de liceu ar putea participa la acest concurs, având în vedere că examenul de bacalaureat se încheie în 13 iulie 2019, cu rezultatele finale. Materiile de concurs sunt și discipline de bac pentru cei din liceele de specialitate și pentru cei care aleg să dea examenul la logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Un alt concurs găzduit la Piatra Neamț este ”Istorie și societate în dimensiune virtuală”. Etapa județeană se desfășoară pe 5 martie 2019, la Colegiul Național de Informatică, iar faza națională va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 18-21 iunie 2019. (C.I.)

Articolul precedentDirectia Silvica Neamt – Ofertă spre vânzare lemn de foc
Articolul următorUltima etapă din turul II, Derby zonal: Speranța Răucești-Ozana Tîrgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Intrebare: vor fi puse(nationalele) in aceeasi zi,special pentru ca elevii care, poate, se califica la ambele sa nu poata participa? Sa fie discriminati pentru a n-a oara in acest sens? Sa speram ca Ministerul va face in asa fel incat sa fie macar o zi diferenta intre ele.

Comments are closed.