Postul de asistent medical în secția cardiologie, scos la concurs de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a atras mulți candidați.

Cinci s-au înscris, au fost admiși și joi, 8 noiembrie, au dat proba scrisă. Tematica, axată pe șase subiecte din urgențele medico-chirurgicale și patru subiecte din medicina internă, pe specialitate, nu a fost o surpriză. Surpriză a fost, în schimb, președintele comisiei de concurs, dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, care a și vegheat elaborarea subiectelor de examen: ”Este concurență pentru acest post, sunt cinci candidați, toți tineri. Sper să fie și pregătiți, pentru că subiectele sunt exigente. Avem nevoie în spital de cadre medii foarte bine pregătite”.

Lucrările au și fost corectate. Rezultatele arată clar cine stăpânește tehnicile de recoltare a produselor biologice și patologice, transfuzia de sânge, drepturile pacienților, etica și deontologia profesiei de asistent medical generalist, normele de prevenire a infecțiilor intraspitalicești, cele de colectare și transport ale deșeurilor periculoase medicale, fișa postului, etc.

Prima clasată a obținut 98 de puncte, la diferență netă de următoarele trei admise, dar cu punctaje la limită, de 51,50, la 53,50 și până la 57. A cincea candidată a fost respinsă, cu 16 puncte obținute. Printre cele cinci, se remarcă și tinere care nu sunt la primul concurs pentru un post în spital, pentru secții unde concurența a fost și mai mare de atât. Cele patru candidate admise intră în ultima probă a concursului, cea de interviu, care a fost stabilită pentru data de 13 noiembrie. (C.I.)

Articolul precedentUltima etapă din turul II, Derby zonal: Speranța Răucești-Ozana Tîrgu Neamț
Articolul următorL4 Ozana Târgu Neamţ-Speranţa Răuceşti, cine iernează pe locul 2?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.