pietricica turism

Carpatcement a demarat Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, în cadrul căruia 24 de tineri au fost angajați în vederea calificării în două ocupații distincte: operator cameră de comandă pentru fabrica de ciment și lăcătuș mecanic de întreținere și reparații universale.

Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă are o durată de 24 de luni, timp în care tinerii ucenici vor acumula informațiile și cunoștințele necesare care le vor permite să obțină, în urma susținerii unui examen de absolvire, un certificat de calificare profesională recunoscut la nivel național.

Organizarea celor două programe de formare profesională reprezintă o revenire firească la implicarea directă, ca angajator, a companiei Carpatcement în procesul de pregătire a viitorilor angajați.

florin aldea carpatcement

„În acest fel dorim să răspundem nevoilor concrete, de a avea oameni bine pregătiți și familiarizați cu activitățile specifice dintr-o fabrică de ciment pentru a putea prelua cu succes responsabilitățile angajaților care se vor retrage din câmpul muncii în următorii ani. În același timp, suntem consecvenți în ceea ce privește angajamentul nostru de responsabilitate socială, acela de a avea un rol activ în dezvoltarea comunităților locale prin oferirea de locuri de muncă tinerilor din zonele în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat dl. dr. Florian Aldea, președintele-director general al Carpatcement Holding.

„Suntem încrezători că acest program va avea un impact pozitiv pentru companie, dar și pentru comunitățile în care avem activități. Ne bazăm pe vasta experiență profesională a colegilor desemnați coordonatori de ucenicie. Astfel ne vom asigura că tinerii care și-au început activitatea în aceste programe de formare profesională prin ucenicie vor face parte din generația viitoare de angajați a fabricilor noastre”, a precizat dna. Eliza Udoi, director resurse umane al Carpatcement Holding.

Tinerii care ocupă funcția de ucenic pentru calificarea în ocupația operator cameră de comandă pentru fabrica de ciment sunt următorii:

* La Fabrica de ciment Tașca (sub îndrumarea coordonatorului de ucenicie dl. Constantin Onea, şef atelier ciment și expediție): Crăescu Mădălina, Georgiana Leonte Ștefan, Onigă Cristian Ionuț, Țăranu Alexandru Viorel.

* La Fabrica de ciment Chișcădaga (sub îndrumarea coordonatorului de ucenicie dl. Adrian Ciucur, şef atelier preparare clincher): Brinet Vasile Raul, Popescu Cristian, Prunean Daniel, Ștef Bogdan.

La Fabrica de ciment Fieni (sub îndrumarea coordonatorului de ucenicie dl. Tiberiu Nichita, inginer tehnolog ardere): Bădeanu Marius Constantin, Banu Bogdan Florin, Fâșie Adrian, Mihai Alexandru Ionuț.

Cei care ocupă funcția de ucenic pentru calificarea în ocupația lăcătuș mecanic de întreținere și reparații universale sunt următorii:

* La Fabrica de ciment Tașca (sub îndrumarea coordonatorului de ucenicie dl. Cătălin Popescu, şef secție mentenanță): Bocancea Valentin, Doboș Emanoil, Pantea Andrei, Revorceag Alexandru Neculai.

* La Fabrica de ciment Chișcădaga (sub îndrumarea coordonatorului de ucenicie dl. Nicolae Jic, şef atelier mentenanță mecanică): Buștea Claudiu, Nicolae Iștoc, Ioan Marian, Negrilă Radu, Soporan Alexandru Viorel.

La Fabrica de ciment Fieni (sub îndrumarea coordonatorului de ucenicie dl. Iulian David, şef atelier mentenanță mecanică): Cîrstoiu Ionuț Alexandru, Dascălu Petre Bogdan, Mantog Constantin Mădălin, Tomescu Eduard Alexandru. (Z.C.H.)