reclama autocenter

Stadionul pe care joaca U Cluj

Universitatea Cluj și Ceahlăul Piatra Neamț joacă în prologul etapei a III-a din Liga I, în această seară, de la ora 20, pe Cluj Arena, unul dintre cele mai moderne stadioane din România. Ambele formații au declarat că vor lupta pentru toate cele trei puncte puse în joc, varianta egalului fiind exclusă din start. Atât Ionel Ganea, cât și Vasile Miriuță sunt antrenori pentru care filosofia fotbalului se bazează pe atac. Meciul se anunță a fi unul în care nu se va face rabat de la efort, ambii tehnicieni fiind renumiți pentru ambiția cu care abordează jocurile, indifferent de adversar.

Lot complet

Pe Vasile Miriuță îl așteaptă un joc, poate mai greu decât cel cu Steaua, sau cel cu nou-promovata Corona Brașov, pentru că va întâlni o echipă ”croită” exact pe principiile sale: muncă, seriozitate și pregătire fizică fără cusur. Din acest puncte de vedere, ambii antrenori, Vasile Miriuță și Ionel Ganea, se aseamănă ca două picături de apă. Sunt energici și nu acceptă jumătăți de măsură. Egalul nu mulțumește pe nimeni, deși Ceahlăului nu i-ar strica nici măcar un punct cucerit la Cluj. ”Va fi un meci foarte greu, cum au fost și celelalte două de până acum, la fel de greu ca și cele care urmează. Întâlnim o echipă bună, cu un antrenor bun. Împreună au demonstrat anul trecut că au rămas în Liga I pe merit. Depinde de noi să scoatem maximum, iar noi vom încerca să scoatem maximum de puncte. Eu le-am spus și băieților că de ei depinde, de atitudinea lor să facem un meci bun și să nu ne întoarcem la Piatra Neamț cu mâinile goale”, crede Vasile Miriuță, antrenorul principal al Ceahlăului. Este pentru prima dată când tehnicianul pietrenilor are la dispoziție întreg lotul de jucători. Gabriel Cânu și-a revenit după accidentarea suferită în meciul cu Steaua, iar Onciu a fost integrat și el în programul normal de pregătire al echipei, după accidentarea care l-a făcut să nu fie inclus în lot, în primele două etape. Ținând cont de acest aspect și de specificul jocului de la Cluj, este posibil ca Vasile Miriuță să facă modificări în lot. Tehnicianul principal al Ceahlăului a dezvăluit că nu se ghidează după sloganuri și că echipa învingătoare poate suferi modificări în formula de start. ”Se poate întâmpla orice și înainte cu două-trei ore de meci. Vom vedea cu ce echipă vom juca la Cluj”, admite Vasile Miriuță.

U Cluj ”disecată” cu atenție

U Cluj a fost analizată și întoarsă pe toate fețele. Echipa antrenată de Ionel Ganea a fost urmărită și în câteva jocuri susținute în sezonul trecut, pentru că s-a ajuns la concluzia că nu aceasta este valoarea echipei ardelene, arătată în primele două etape. ”Am văzut că le-au plecat câțiva jucători buni, dar noi trebuie să fim capacitați la maximum, dacă vrem să obținem ceva de la Cluj. E un meci greu, pentru că și ei au nevoie de puncte, ca și noi. E un meci foarte, foarte greu. Au schimbat atacantul, portarul, nu-i ușor nici pentru Ionel Ganea. Eu îl cunosc bine, ca un băiat serios, muncitor, care a făcut treabă bună anul trecut. Când îți pleacă unii jucători și vin alții, trebuie să ai un pic de timp la dispoziție. Sper să nu-și revină la meciul cu noi”, a glumit tehnicianul principal al Ceahlăului.

Fundaș spaniol în probe

Ceahlăul are în probe un fundaș stânga spaniol, în vârstă de 24 de ani, care încă nu l-a convins de calitățile sale pe tehnicianul pietrean. Vasile Miriuță rămâne consecvent și își dorește un fundaș de picior stâng, așa cum a declarat când a venit la Piatra Neamț. Îl are în probe pe spaniolul Ramon Soria Alonso, dar transferul nu e sigur. ”L-am urmărit vreo trei zile. Aș vrea să-l mai urmăresc, dar să văd dacă mai poate să stea vreo două zile, pentru că îmi place. Tactic stă bine, dă bine în minge cu piciorul stâng și a făcut parte din echipele spaniole Alicante și Albacete și la încă o echipă din Secunda Division”, îl descrie Miriuță pe fundașul stânga spaniol. Rămâne de văzut durata contractului, salariul și cât sunt dispuși șefii Ceahlăului să investească în echipă.

Clujul, pe post de ”Cenușăreasă”

De partea cealaltă, U Cluj a fost nevoită să înceapă campionatul cu plata unei amenzi. Comisia de Disciplină i-a administrat Universităţii o amendă de 30.000 de lei, pentru un incident petrecut la partida cu CFR, jucată în Gruia, în luna mai 2013, adică în sezonul trecut. Conform raportului de arbitraj, un fan al lui „U” Cluj a aruncat în teren cu un telefon mobil. „Din tribuna populată cu galeria echipei FC Universitatea Cluj s-a aruncat cu un telefon în incita terenului de joc. Telefonul nu a lovit nicio persoană”, scrie în hotărârea Comisiei de Disciplină. Revenind la jocul cu Ceahlăul, antrenorul Ionel Ganea caută întăriri după ce echipa sa n-a reuşit niciun punct în primele două etape. Fundaşul stânga Gaston Mendy a revenit la echipa șepcilor roșii, unde a mai jucat în două rânduri între 2010 şi 2012, dar şi în prima jumătate a acestui an. Lista revenirilor la U Cluj ar putea continua, deoarece Janos Szekely s-ar putea întoarce, iar Ionel Ganea încearcă să-l repatrieze şi pe atacantul nigerian Tony. „Discut cu mai mulţi jucători din ţară şi din străinătate. Vor mai veni cel puţin patru jucători”, a spus Ganea, însă niciunul dintre ei nu va fi bun de joc cu Ceahlăul.

 Alonso, stanga, pe vremea cand juca la Albacete

In sezonul trecut Achim a deschis scorul pentru Ceahlaul

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentNemaipomenitele isprăvi ale lui Pazvante Chioru’ (I)
Articolul următorFost prefect de Neamţ disponibilizat de Guvern

2 COMENTARII

  1. este foarte bun un egal ,sa nu credem ca suntem chiar asa de buni,mi-ar placea sa nu vad ca anul trecut ca plimbam mingea de-a latul terenului,fara sa atacam poarta iar adversarii sa aiba 1-2 ocazii si sa castige ,meciul trebuie jucat cu concentrare maxima pana la utimul fluier al arbitrului.Hai Ceahlaul !

Comments are closed.