Turist în criză cardiacă salvat la limită din masivul Ceahlău: elicopterul SMURD s-a întors din drum în urma unei probleme tehnice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat care a ales o drumeție montană în masivul Ceahlău a fost la un pas de moarte după ce a suferit o criză cardiacă severă. S-a întâmplat pe 26 august, iar în urma apelului pentru ajutor prin numărul unic de urgență 112, au intervenit salvamontiștii de la Baza Durău. Aceștia au acționat rapid și au acordat primul ajutor medical, au administrat oxigen și au readus bărbatul la starea de conștiență.

Salvatorii montani au transportat bolnavul pe cale terestră până în zona cabanei Fântânele. A fost solicitat sprijin aero și un elicopter SMURD urma să ajungă în zona cabanei pentru a prelua bărbatul și a-l transporta cât mai repede posibil la o clinică medicală de specialitate.

Când aeronava SMURD a ajuns la cabana Fântânele, a coborât doar medicul, elicopterul întorcându-se la bază în urma unei probleme tehnice. „Dupa trolierea medicului când totul părea că se va termina foarte repede un senzor care indica o posibilă defecțiune s-a aprins la bordul aeronavei care a plecat spre aeroportul din Iași”, conform Salvamont România.

Turist în criză cardiacă salvat la limită din masivul Ceahlău: elicopterul SMURD s-a întors din drum în urma unei probleme tehnice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn aceste condiții salvamontiștii au fost nevoiți să coboare bărbatul cu probleme cardiace până într-o poiană, în așteptarea unui alt elicopter. Cum nu a mai fost nici unul liber, în cele din urmă bolnavul a ajuns pe cale terestră la Durău de unde a fost preluat de un echipaj de la Ambulanța Neamț. „Deoarece nu s-a gasit nici o aeronavă disponibilă, atât victima cât și medicul de pe elicopter au fost coborâți într-o poiană în care se putea efectua o aterizare. În final după ore de așteptare s-a ajuns la Baza Salvamont Durău unde cazul a fost preluat de o ambulanta SAJ Neamț”, conform aceleiași surse.

În cele din urmă elicopterul s-a întors, a ajuns la Durău, dar pacientul plecase deja, așa că a recuperat medicul și a revenit la bază.

(G.S.)

Articolul precedentCei trei tineri acuzați în cazul fetei decedate la Dumbrava Roșie rămân în arest preventiv
Articolul următorÎn grija statului: alocaţiile pentru susţinerea familiei s-ar putea dubla. Nu au mai fost actualizate de 7 ani!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.