tunning 01

Festivalul Tuning Fest 2013 a avut efectul scontat sau cel puțin asta cred organizatorii, pentru că, timp de două zile, barierele Ștrandului Tineretului din Piatra Neamț au fost luate cu asalt de mii de pietreni și turiști veniți să admire mașinile expuse în cadrul festivalului.

”Este o oportunitate să vezi așa ceva, o dată pe an la Piatra Neamț. În plus este o modalitate de a-ţi petrece timpul în weekend. Copii sunt foarte încântați”, a declarat M.I, unul dintre vizitatori care venise în ștrand să vadă mașinile încă de dimineață de la deschidere.

”Pe lângă plajă sau grătar mai vedem și noi altceva. Oricum merită mai ales că nu se plătește nimic în plus, doar biletul de intrare în ștrand”, a spus un alt domn, venit să-și petreacă duminica în ștrandul din Piatra Neamț.

Și organizatorii s-au declarat mulțumiți de modul cum a decurs Tuning Fest, în ciuda oboselii acumulate pe parcursul celor două zile cât s-a derulat manifestarea.

”Nu ne așteptam la atât de mulți vizitatori, încă de la deschidere, de vineri, ștrandul a fost plin de oameni veniți în mod special să vadă mașinile. Au fost aproximativ 70 de mașini expuse, două dintre ele, cu piloți din Piatra Neamț, făcând parte din flota care participă la Campionatul Național de Drift. Pe lângă aceste mașini am avut și două demo car – MTX Audio Digital și Digital Design – mașini echipate cu sisteme audio speciale și participante la Campionatul Național de Car audio care s-a desfășurat în paralel cu Tuning Fest. Au venit mașini din peste 10 județe din toată țara, chiar și de la Arad, iar pe lângă toate astea s-au desfășurat mai multe concursuri, de tricouri ude, car wash, aerograph line, cel din urmă fiind practic o demonstrație de pictură pe capota mașinii. Pe partea de concurs, mașinile expuse au concurat la 10 categorii – cel mai bun interior, cel mai bun exterior, cele mai bune jante sau best car of the show – câștigătorii fiind stabiliți în urma unui punctaj”, a precizat Alin Roșca, organizator Tuning Fest Piatra Neamț.

”În paralel cu Tuning Fest am organizat și Campionatul Național de Car Audio, acesta devenind tradițional la Piatra Neamț, pentru că și anul trecut tot aici s-a organizat, cu aceeași ocazie. S-au înscris în concurs mai multe mașini, la 6 categorii de participare cu subgrupe, iar primele trei locuri au fost premiate cu diplome de participare, cupe și medalii, iar arbitrajul s-a făcut pe baza măsurătorii decibelilor din autoturisme. Am avut printre participanți un concurent care a doborât recordul național în Europa”, a precizat Radu Gâdea, arbitru Campionat Național Car Audio.

Potrivit declarațiilor gazdei evenimentului, acest gen de manifestări ar trebui făcute tot mai des pentru că încasările Perla Invest, societatea Consiliului Local care se ocupă de administrarea Ștrandului Tineretului, s-au dublat practic de vineri până duminică.

”Din punctul nostru de vedere acest festival a întrecut orice așteptare. Sunt foarte mulți turiști veniți special pentru a participa la Tuning Fest, capacitatea de cazare a ștrandului fiind ocupată sută la sută. Pe de altă parte sunt locuitorii municipiului Piatra Neamț care au venit la bazine, aproape 1.000 pe zi, la care se adaugă și alți vizitatori din Piatra Neamț, care au plătit un bilet de intrare în ștrand special să poată vedea mașinile expuse în cadrul festivalului”, a declarat Cătălin Goldan, administrator perla Invest Piatra Neamț.

tunning 02

Irina CĂLIN

Articolul precedentNemțencele iau anticoncepționale cum le taie capul
Articolul următorSpitale la faza de concursuri