spital upu

* la Spitalul Judeţean nimeni nu a cutezat încă să se înscrie, deşi candidaţi ar fi

* pentru şefia Spitalului Roman s-a înscris un singur candidat: medicul Cătălina Pălăncianu

Deși mai este doar o săptămână până când ar trebui depuse dosarele candidaţilor la concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean de Urgenţă Neamț, nimeni nu s-a încumetat să se înscrie. Candidații anunțați până acum, nume grele chiar din conducerea județului, încă își adună documentele necasare înscrierii la examen și își definitivează proiectul de management. ”Mă înscriu, sigur că mă înscriu, îmi voi depune dosarul pe data de 12 august exact așa cum prevede regulamentul de înscriere. Mă pregătesc pentru acest concurs, chiar astăzi voi cere de la Spitalul Județean indicatorii actualizați pentru că aceștia trebuie trecuți în proiectul de management, proiect ce urmează să-l definitivez”, a precizat Emilia Arcan, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și viitor candidat în cursa pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean Neamț.

Pe lângă Emilia Arcan și-au anunțat candidatura la postul de manager al Spitalului alte două nume importante: Daniela Soroceanu, actualmente secretar al județului și doctorul Ioan Lazăr, actualul manager interimar al unității sanitare. Examenul va avea loc pe data de 19 august, după care, conform legii există un termen de depunere a contestațiilor. După acest termen va fi anunțat, prin hotărâre de Consiliu Județean cine este câștigătorul concursului.

La Roman, un singur candidat

Deși până pe 1 august, când a fost ultima zi de depunere a dosarelor pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Municipal de Urgență Roman, conducerea Primăriei Roman a refuzat să anunțe câți candidați s-au înscris, pe 2 august s-a lămurit misterul. În cursă este un singur concurent și acesta admis, actualul manager – medicul Cătălina Pălăncianu. De fapt, conform procesului verbal publicat și pe site-ul instituției, doctorul Pălăncianu și-a depus candidatura în ultima zi, pe 1 august. Din comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului fac parte: city-managerul municipiului Ovidiu Bojescu, viceprimarul Lucian Micu, din partea DSP Neamț – Constantin Oprea și doctor Mirela Grădinaru și consilierul local Iulia Havrici (PSD). Concursul în sine va avea loc joi, pe 8 august, când se va susține proba scrisă din legislație, prezentarea proiectului de management și interviul, nota minimă pentru promovarea fiecărui test fiind 7. Comisia de concurs a stabilit și ce trebuie să conțină proiectul: date despre populația deservită, situația dotării și cea financiară, precum și o analiză a punctelor forte și slabe ale unității medicale. Medicul Cătălina Pălăncianu a asigurat interimatul din luna februarie, după demisia doctorului Mircea Coadă, nemulțumit de acuzațiile care i s-au adus când a organizat concursul de ocupare a unor posturi de asistenți medicali. Deși la acea vreme nu au fost foarte mulți doritori să preia funcția de manager, în ultimele zile s-a zvonit că există un interes și din partea doctorului Daniela Glodeanu, director medical la Spital, precum și din partea șefului de la Ortopedie – Abdalla Abu-Alika.

spital roman

Irina CĂLIN

Claudia MATEI

Articolul precedentTuning Fest, succes la public
Articolul următorAstăzi, în prezenţa ÎPS Teofan, Sfânta Liturghie pe Ceahlău