Inspectoratul Școlar Județean Neamț promovează campania de educație ecologică „Tu reciclezi, noi te premiem” inițiată de Asociația Alucro și Ecotic Bat. Campania se desfășoară sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, în perioada 3 februarie – 30 mai 2014.

Obiectivul acestei campanii îl reprezintă conștientizarea de către tânăra generație a importanței reciclării corecte a deșeurilor, în special a dozelor de aluminiu și a bateriilor portabile uzate, precum și implicarea în colectarea acestora. Cadrele didactice se pot înscrie în această campanie până la data de 14 februarie 2014. Campania „Tu reciclezi, noi te premiem” se desfășoară în toate școlile care doresc să se înscrie, din orașele: București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Hunedoara, Brașov, Piatra Neamț și Alba Iulia.

„Campania include ore de eco-educație susținute la nivelul instituțiilor de învățământ de către profesorii înscrisi, pe baza materialelor oferite ca suport de către organizatori, precum și desfășurarea unei competiții de colectare selectivă a dozelor de aluminiu și a bateriilor și acumulatorilor portabili”, se arată într-un comunicat remis de organizatori.

Programul campaniei:
• în perioada 3 – 14 februarie 2014, profesorii coordonatori, care doresc să intre în această campanie, trimit către organizatori o solicitare în acest sens;
• în perioada 21 februarie – 30 aprilie 2014, profesorii desfășoară activitățile cuprinse în campanie;
• în perioada 19 – 30 mai 2014, organizatorii anunță câștigătorii după colectarea deșeurile de baterii, acumulatori și doze de aluminiu. (M.T.)