Prognozele efectuate la nivel național arată creșteri salariale în mai toate județele în acest an, însă aceleași statistici evidențiază diferențe mari între județele bogate și cele mai puțin dezvoltate. O analiză făcută de Comisia Națională de Prognoză pentru 2014 arată că media națională a salariaților români va fi anul acesta de 1.467 de lei pe lună.

Județul Neamț se situează sub această limită medie, cu un câștig mediu net de doar 1.245 de lei lunar. Ocupăm locul 39 din 42 la acest capitol iar mai prost decât noi, dacă ne mai încălzește cu ceva, stau doar județele Covasna, Bihor și Harghita. Județul Neamț, la coada clasamentului când vine vorba de salarii Din populația ocupată civilă medie de 189.000 de locuitori, cât figurează în statisticile Comisiei Naționale de Prognoză în Neamț, economia județului nostru este susținută de doar 74.800 de salariați.

Chiar dacă 2014, potrivit acelorași cifre, arată o creștere de 57 de lei la capitolul venituri nete realizate de un cetățean din Neamț, câștigul obținut de un salariat de la noi rămâne sub limita medie de la nivel național. Din cele 42 de județe analizate, 16 sunt peste aceasta medie, iar 26 sub medie. În continuare și conducând detașat pe primele locuri la capitolul cele mai mari salarii se mențin angajații din București și Ilfov care continuă să aibă și în 2014 cele mai mari retribuții din țară, cu un salariu mediu net de 2.470 de lei de persoană. (I.H.S.)

1 COMENTARIU

  1. DAVA VENITURILE SALARIALE SUNT ATAT DE PROASTE CUM EXPLICA PRIMARUL GH.STEFAN PRETURILE NAUCITOARE LA SPATIILE COMERCIALE LA LOCURILE DE PARCARE (133 LEI LA P.NEAMT, 77 LEI LA BUCURESTI) …………… S.A.M.D.

Comments are closed.