În lipsa instrucței de PiaR, care se dobândește cu trudă și abnegație, o seamă de creștini ajunși pă poziții de unde se fixează ceasurile, dau cu bota-n baltă, de zici că ieri au fost la emisiunea unde se zic lucruri trăsnite de către pruncii duși la televizor să-i vadă bunicii vedete. Că cineva s-o sesizat și i-o crăpat bucile obrajilor dă jenibilele prestații este evident, că altfel nu venea o țirculară pă instituția cejeului, care musai trebe să comunice cu exteriorul (a se ceti presa) prin glasul purtătorului de vorbe, angajat pe stat de plată. Acuma, din ce ni s-o zis, am aflat că e o oarecare jelanie pren birouri, mai cu seamă în cel al gingașei doamne vice, care, dacă nu mai are voie să zice la presă ce-o doare, nu-i rămâne decât plăcerea șuetelor în afara orelor dă servici, dar astea nu să pun la imaginea publică ci mai degrabă întră la capitolul publicității folclorice, altfel destul de eficientă. Singurul pe care-l doare la trei metri de țirculară este dom` Culiță (să trăiți!), calitatea lui de prezident conferindu-i libertate de exprimare, cu atât mai mult cu cât domnia sa este dedat cu PiaR-ul. Ce nu prinde țirculara asta, este bârfa, care se propagă mai iute ca sunetu` și la care doamnele sunt meștere, deci extindem recipientu` de preluare că or să fie buluc.

Ieri o fost concurs la Casa de sănătățuri, că o seamă de inși vrea să îmbuce pâine de bugetar, care ori faci, ori nu faci, ea tot vine. Și s-o depus dosare, și oamenii or stat la ștudiu, și ieri egzamen ghebos pă persoane fizice, numai că o venit un șăf de la căsoi și-o zis: Oameni buni, aveți un ceas să mai cetiți ceva den cărți, că poate se mai prinde ceva și nu o să fie note de unu solist, că ne crapă obrazu`! Acuma, dacă ne-aducem aminte, o mai fost un nene fleașcă de competenți gheboase prin alte țări care o luat o notă cu care se stă șapte ani în clasa zero (și la trecerea în clasa întâi se pleacă-n armată). Deci deducem că nenea ăla n-o avut o oră să mai îngrășe mamiferului în ajun și de la asta i s-o tras eșecu`. Suntem convinși că de data asta cei admiși vor rupe fișa postului cu zestrea de priceperi și cu achizițiile de ultimă oră dinaintea probelor. Aferim!

Din surse mai îndepărtate de urbe, aflăm că un nene avocat den pesedeu face joc de gleznă, ca tizu` său de la echipa lui Becali, să se abourceanu în locul junelui prefect de la noi, navetist zilnic de două ori pe săptămână. Că așa o aflat niște creștini veniți cu jalbe de la Girov, că dom` prifect e dus la București să contreze numirea celuilant june avocat în locu` său și i-o lăsat pe bieții împricinați cu marfa-n ploaie și cu jalbele în băț. Acuma, cumătru` zice că trebuiau să deie un telefon înainte de a bate calea de la locu`de baștină la municipiu și supărarea era mai mică. Cât de schimbatu` prefectului înainte de sărbători nu am auzit, dar în ziua de azi totu`e posibil, mai cu seamă că partidoiul o început să facă mandatele un fel de telenovele, adică în episodu` unu stă un nene, în episodu` doi, alt nene și tot așa, ca să fie mulțumită toată lumea până la celelante alegeri cu chiuituri și surli, că  vuvuzele, canci, că nu se produc la noi, dar au chinejii grijă.