dsp sediu731 de copii din județul Neamț nu au trecut cu bine triajul epidemiologic efectuat de medicii școlari sau de cei de familie la începutul acestui an școlar. Din aproape 60.000 de preșcolari și elevi examinați, la 2,6% dintre aceștia, atât din mediul urban, cât și din cel rural, s-au găsit păduchi, scabie, angine și micoze. Cifra este într-o ușoară creștere, având în vedere că la triajul epidemiologic efectuat după vacanța de vară din 2014 au fost depistați cu aceste probleme 649 de copii.

În cifre, potrivit datelor transmise de către DSP Neamț, 256 de copii au fost descoperiți cu păduchi, 26 cu scabie- 24 din mediul rural, 313 copii cu angine și 57 cu micoze. Triajul epidemiologic în unitățile școlare din Neamț a început pe 14 septembrie și a fost raportat în 10 zile la DSP Neamț.

„Triajul epidemiologic este o metodă activă de supraveghere a stării de sănătate, practicată în colectivitățile de copii și adolescenți, creșe, grădinițe, centre de plasament, școli generale, profesionale și licee, după fiecare vacanță școlară. Acesta se efectuează prin anamneză succintă, examenul clinic al cavității bucofaringiene, examenul clinic al tegumentelor și mucoaselor de către medici și cadre sanitare medii. Față de triajul epidemiologic efectuat după vacanța de vară 2014, se constată o scădere cu 5 cazuri de pediculoză în mediul urban și o creștere cu 6 cazuri în mediul rural. Pentru aceste cazuri de pediculoză, au fost distribuite prin medicii școlari (în mediul urban) și medicii de familie (în mediul rural) flacoane de OreliPed”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Articolul precedentHoţ din Neamţ arestat în Spania
Articolul următorŞantaj pe Facebook, două tinere reţinute!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.