facebook 04O tânără de 21 de ani şi prietena ei de 23 de ani au fost reţinute de procurorii DIICOT Neamţ, după un flagrant, care a avut loc în ziua de 30 septembrie.

Amândouă sunt acuzate de acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi şantaj, pentru că au intrat pe contul unei alte tinere de 20 de ani, au descărcat nişte fotografii şi nişte conversaţii private care nu prea se pretau a fi făcute publice şi apoi au şantajat-o pe „titulară” că le vor posta pe toate grupurile.

Tânăra, care nu-şi dorea să devină „vedetă”, s-a adresat anchetatorilor cu o plângere, iar în ziua de 30 septembrie s-a organizat flagrantul, şi fata de 21 de ani a fost prinsă exact când primea 400 de lei ca să nu facă publice discuţiile.

Anchetatorii au stabilit că cele două tinere (victima de 20 de ani şi cunoştinţa ei de 21 de ani) au împărţit acelaşi băiat şi fiecare se străduia să-i dovedească celeilalte că este, de fapt, aleasa lui. Drept argumente au folosit atât discuţiile pe Messenger, cât şi fotografiile – unele indecente – cu care încercau să fie convingătoare.

După ce-a apreciat pericolul public al unor astfel de comportamente, procurorul de caz a decis să nu le ducă la arestare pe cele două reţinute, ci să le plaseze sub control judiciar. Poate dacă vor fi nevoite să meargă săptămânal la poliţie, vor înţelege că ceea ce au făcut este pedepsit prin lege.

În ultimul timp s-au înmulţit reclamaţiile legate de şantajul cu postările de pe Facebook, iar cei mai mulţi dintre protagonişti habar nu au că totuşi comit o infracţiune, ba chiar sunt convinşi că nu fac decât o „glumă” bună. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTRIST Sute de copii cu păduchi la început de an școlar
Articolul următorO nouă premieră la Piatra Neamț: Mai sunt locuri în creșe!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.