O echipă formată din polițiști nemțeni și lucrătorii Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR l-au preluat de la autoritățile spaniole, în ziua de 30 septembrie, pe un tânăr de 36 de ani din Stăniţa. Pe numele lui exiata un mandat european de arestare, pentru că se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 3 ani de închisoare, stabilită de magistraţii de la Judecătoria Roman. Bărbatul a fost anchetat şi condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și a fost depistat în Spania în ziua de 17 august 2015, când a fost reținut în vederea predării către autoritățile române.

arestat„În fapt, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2011 inculpatul, împreună cu alte persoane, a sustras 400 de metri de cablu de telefonie de pe 9 stâlpi amplasați pe marginea drumului DJ207”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În următoarea seară inculpații au ars învelișul de plastic obținând cuprul, pe care l-au vândut contra sumei de 960 de lei”.

După ce-a fost adus în ţară, tânărul a fost predat reprezentanților Agenției Naționale a Penitenciarelor pentru a fi încarcerat. C. MIRCEA

Articolul precedentAlba-neagra cu șefia Caselor de Sănătate din județele Moldovei
Articolul următorTRIST Sute de copii cu păduchi la început de an școlar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.