După ce miercuri, 30 septembrie, la Casele județene de Asigurări de Sănătate din Moldova a venit ordin pe garnizoană de la Casa Națională, iar președinții erau revocați din funcții, astăzi s-a dat la loc comanda, cel puțin în anumite situații.

CNAS_Asigurari_SanatateRevocarea președinților CJAS din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui a avut, ca peste tot, același motiv: s-au modificat mai bine de jumătate din indicatorii de performanță trecuți în contractele de management ale acestora. Așa se face că, ieri, 30 septembrie, au fost revocați din funcție Costel Lupașcu (CJAS Botoșani), dr. Adela Elena Băișanu (CJAS Suceava), Robert Dâncă (CJAS Iași), Mihaela Simona Polak (CJAS Vaslui), Radu Eugen Firăstrău (CJAS Neamț) și dr. Mihaela Popescu (CJAS Bacău).

Astăzi, 1 octombrie, cei care provin din sistem și au ajuns directori generali prin avansare de pe o funcție de execuție din cadrul Casei de Asigurări, au aflat că vor conduce în continuare CJAS, cu titlu interimar, ce-i drept, până la organizarea concursurilor. Este cazul CJAS Iași, unde Robert Dâncă este în continuare șef, deși demis, dar și la CJAS Bacău, unde președinte interimar este Mihaela Popescu.

Celelalte destituiri rămân valabile, iar pe posturi s-au numit deja înlocuitori. La CJAS Suceava, în locul Adelei Băișanu a fost numit, prin ordin CNAS, directorul executiv economic Victor Cristi Bleorțu. Costel Lupaşcu, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoșani, a aflat că a fost demis din funcţie prin ordin CNAS, din concediu, potrivit presei locale. La Vaslui, Simona Polak a fost demisă din funcție, iar interimatul este asigurat de Maria Vlasici. La Neamț, Radu Firăstrău a fost înlocuit cu directorul economic Marieana Atomulesei.

(Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentMinora de 15 ani, căutată de poliţie!
Articolul următorHoţ din Neamţ arestat în Spania
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.