Probele au fost legal administrate, acte de urmărire penal la fel, iar rechizitoriul DNA Bacău e în deplină legalitate în cazul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Tribunalul Neamț a respins toate cererile și excepțiile ridicate de acesta în procedura de cameră preliminară a procesului de trafic de influență în care a fost trimis în judecată de DNA Bacău.

Minuta ședinței: ”În temeiul art. 345 alin. 1 Cod procedură penală, respinge ca nefondate cererile formulate de către inculpatul Arsene Ionel. În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 54/P/2017 din 20.02.2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, privind pe inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6, 7 lit. a din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal – faptă din anul 2013, și a unei infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6, 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal – faptă din anul 2015, totul cu aplicarea art. 38 alin. l Cod penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Arsene Ionel. Constată că inculpatul a fost asistat de apărători aleși în faza de cameră preliminară. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 30.05.2018”.

Eventuala contestație a lui Ionel Arsene va fi soluționată de Curtea de Apel Bacău, a cărei decizie va rămâne finală în privința începerii procesului. Fondul cauzei se judecă la Tribunalul Neamț. (C.M.)

Articolul precedentÎncă un târg la Roman
Articolul următorTâlhari ”introduși” în centrele de detenție pentru tineri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.