Trei pietoni au fost loviți de autoturisme în ziua de 6 decembrie, în timp ce traversau strada, și toți au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Cel mai ușor accident s-a petrecut pe strada Fermelor din Piatra-Neamț, unde o fată de 17 ani, care se afla pe trecerea pentru pietoni, a fost lovită de un taxi. Ea s-a ales cu o contuzie la genunchi, iar taximetristul, care are 31 de ani, s-a ales cu un dosar penal și a rămas fără permis.

Al doilea accident a avut loc pe strada Ștefan cel Mare, din Târgu Neamț, unde un bătrân de 79 de ani, din Iași, care traversa prin loc nepermis, a fost acroșat de un autoturism, condus de un bărbat de 29 de ani, tot din Iași. Victima a fost proiectată pe asfalt și a suferit un traumatism cranio-cerebral.

A treia victimă este un tânăr de 28 de ani, din Borlești, care a fost accidentat în Roznov, în timp ce încerca să traverseze prin loc nepermis. El a fost lovit de un autoturism, condus de un șofer în vârstă de 21 de ani, din Piatra Șoimului. Și în ultimele două cazuri polițiștii au întocmit dosare penale pentru vătămare corporală din culpă. Nici unul dintre conducătorii auto nu era sub influența alcoolului. (C.M.)