Actualizare: Managerul spitalului se declară surprins de lipsa reprezentantului Edas din București, una din firmele asocierii Edamed care a câștigat proiectul de reabilitare a Pediatriei. Dr. Codruț Munteanu crede că este un semn nu tocmai liniștitor: „Nu înțeleg de ce n-a venit tocmai Edas-ul, cei care au cerut insistent această recepție parțială. Noi le-am trimis acum mai bine de o săptămână invitație la recepția parțială și văd că lucrurile s-au sucit în ultimele două zile. Au fost ceilalți membri ai comisiei de recepție: de la Primăria Piatra Neamț, de la Consiliul Județean Neamț, de la General Construct, de la ISU, dirigintele de șantier care este și secretarul comisiei. Reprezentantul primăriei a spus că trebuie recepție totală făcută, nu parțială, reprezentantul ISU a mai lăsat niște recomandări și ne-a promis susținere. Va fi mai mult un proces verbal de predare-primire, cred”. Directorul spitalului speră ca, până la 31 martie 2019, să fie totuși o recepție parțială. Undeva, până la Crăciun, ar urma să fie gata și corpul B: „Poate că Edas-ul va veni la recepția corpurilor C și B, acesta din urmă ar putea fi gata cam în zece zile”, a adăugat dr. Codruț Munteanu.

Știre inițială: Parcă pentru a confirma, dacă mai era cazul, că o minune nu ține nici trei zile, anunțata recepție parțială a lucrărilor de reabilitare terminate de mai bine de un an la corpul C al Pediatriei a fost una mai mult decât parțială.

În ciuda asigurărilor repetate date de dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ultima dată cu o zi înainte, că va fi pe 7 decembrie 2018 o recepție parțială la corpul C, în realitate lucrurile n-au stat deloc așa. Astăzi, puțin după ora 10, o parte dintre responsabilii acestui proiect – din partea spitalului, din partea Consiliului Județean, din partea constructorului – s-au reunit în biroul managerului spitalului. La un moment dat, ing. Constantin Neacșu, responsabilul de șantier din partea SJU Piatra Neamț, a condus câteva persoane tot în biroul managerului, după ce în prealabil au discutat liniștit în fața Pediatriei.

În jurul orei 11, în secția Pediatrie au mai intrat doar două persoane: ing. Angela Dorobanțu, dirigintele de șantier și un reprezentant al constructorului local, firma General Construct. Marea recepție parțială de la Pediatrie s-a încheiat, astfel, odată ce și managerul Codruț Munteanu împreună cu Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș, fostul președinte al Consiliului de Administrație al spitalului, au ieșit din sediul direcției și au plecat împreună, probabil la o altă întâlnire importantă.

Marele absent de la parțiala recepție parțială de astăzi a fost Direcția de Sănătate Publică Neamț. Dr. Mirela Grădinaru, care face parte și din Consiliul de Administrație al spitalului, a declarat: „Noi nu am fost invitați la această recepție, de astăzi. Am înțeles că a fost o recepție preliminară, între spital și constructor, pe o etapă a lucrărilor”.

Ing. Angela Dorobanțu, dirigintele de șantier, spune că a fost un soi de recepție: „A fost o vizualizare, împreună cu reprezentantul de la General Construct. Se va încheia un proces verbal de recepție parțială, că ei funcționează, totuși, acolo. Dar, nu putea fi făcut pe loc”. Cert este că termenul final al proiectului se aproprie rapid de sfârșit. Acel sfârșit anunțat pentru 31 martie 2019, când toate cele trei corpuri de la Pediatrie ar trebui să fie gata și predate spitalului. Atunci, vrând-nevrând, se va face și recepția, iar toate problemele legate de lucrările suplimentare și mai ales costurile acestora își vor fi găsit o rezolvare.

(C.I.)