Astăzi, 7 decembrie, noul RMN a ajuns în curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Aparatul a fost descărcat din TIR și depozitat în interiorul spitalului până ce va fi instalat în spațiul anume construit. Acest spațiu ar urma să fie gata până la sfârșitul anului. Până la momentul când aparatul va putea fi pus la dispoziția bolnavilor spitalului, și nu numai, personalul medical care va deservi RMN-ul va trece prin perioada de pregătire. „Pentru ca acest aparat să fie operațional, după instalare și calibrare trebuie obținută autorizația sanitară de funcționare de la DSP Neamț. Urmează ca personalul care va deservi aparatul să parcurgă sesiunile de pregătire, inclusiv cu furnizorul, după care RMN-ul poate fi utilizat, cred că începând cu luna ianuarie 2019. Este un aparat fabricat în luna noiembrie 2018, este absolut nou și performant, trebuie ca și personalul medical să fie bine pregătit, pentru a putea efectua investigații cât mai diverse”, a declarat fizicianul Zizi Burghelea.

În august 2018 au început lucrările la spațiul pentru RMN

Cât privește partea de personal, directorul spitalului spune că pentru început sunt suficienți asistenți medicali. „La ultimul concurs organizat de spital s-au angajat 4 asistenți medicali, aceștia se vor pregăti sub coordonarea dr. Gabriel Petrilă. Problema este la medici, nu avem suficienți, cred că va trebui să atragem medici colaboratori. Sper ca din luna ianuarie a anului viitor noul RMN să fie funcțional”, a spus dr. Codruț Munteanu.

Acest nou RMN intrat în dotarea SJU Piatra Neamț a fost achiziționat de Ministerul Sănătății.

(C.I.)

Articolul precedentTrei oameni care traversau – loviți de mașini și transportați la spital
Articolul următorTotul despre apneea în somn
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Aveti RMN,dar aveti si cine sa citeasca filmul?!……..Sau trebuie ca pacientul sa astepte trei ore in stres ptr a veni rezultatul de la Iasi ?!…..
    Sa va fie rusine !……Vorbesc din propria experienta recenta !……(CT) !.

Comments are closed.