0:00

Trei minori și mama lor au ajuns în spital cu botulism, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO familie din localitatea Solca, mama și trei copii minori, au fost internați în spital după ce au fost diagnosticați cu botulism, o boală extrem de rară. Incidentul a avut loc în week-end, apelul pentru ajutor prin numărul unic de urgență având loc pe 6 aprilie, în jurul orei 02:00. S-a reclamat faptul că o femeie de 38 de ani, și copiii ei, un băiat de 6 ani și două fete, de 7 și 11 ani, au simptome de febră și diaree.

Un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță a mers la locul solicitării, cei patru pacienți fiind preluați și transportați la Centrul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Roman. Au fost stabilizați, iar în urma analizelor efectuate s-a stabilit că este vorba de botulism și s-a decis transferul la Spitalul Județean Bacău”, a declarat Radu Roibu, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț. Conform aceleiași surse botulismul este o boală destul de rară și este provocată, în principal, de conserve peste termenul de expirare sau păstrate în mod necorespunzător.

Botulismul este provocat de toxina eliberata de o bacterie. Boala poate fi contactată prin ingestia de alimente contaminate. În lipsa tratamentului rapid toxina poate provoca paralizie și dificultăți respiratorii severe ce pot duce la deces.

(G. S.)

Articolul precedentGospodărie distrusă de foc la Humulești
Articolul următorBilete de tratament balnear încă disponibile pentru perioada sărbătorilor pascale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.