pietricica turism

Trei milioane și ceva de lei vechi câștigă lunar consilierii locali romașcani, adică 10% din indemnizația primarului. Ședința ordinară din luna ianuarie a durat mai puțin de cinci minute, cam tot atât cât a ținut și ședința extraordinară de acum două săptămâni, dar pentru care consilierii nu sunt remunerați. Dacă la Consiliul Județean, ședințele sunt pline de discuții, mai mult sau mai puțin pertinente și la subiect, la Roman nici musca nu se aude. Șapte proiecte au fost pe ordinea de zi, cel de-al optulea fiind retras de primarul Leoreanu, deoarece viza bugetul local și nu se cunosc cotele ce urmau să vină de la județ.

“Proiectul legat de buget îl retragem, deoarece ședința de Consiliu Județean nu s-a mai ținut. Pentru că nu știm ce bani ne vor reveni, vom intra cu proiectul imediat ce se va ține la județ ședința pe buget. Oricum, partea de funcționare nu se va schimba. Singurele modificări vor apărea la partea de dezvoltare, dar nu ca structură, ci ca sume de bani alocate. Dezvoltarea va fi armonizată funcție de bani, dar nu vom renunța la ceea ce am prins și discutat”, i-a liniștit primarul pe consilieri. Și liniștiți au rămas până la finele ședinței.

Nici măcar la proiectul de mărire a tarifelor la colectarea gunoiului nu s-au spus opinii, precum dezbatere nu a existat nici pe proiectul care prevede ca Primăria și Spitalul să-și angajeze firme sau persoane specializate în avocatură pentru a fi reprezentate în instanță. Toate proiectele au trecut cu unanimitate de voturi. De la ședință au lipsit consilierii PSD, Lidia Pătrașcu și Eugen Păuleț, ceea ce înseamnă o economie în bugetul local de două indemnizații, adică vreo 7 milioane de lei vechi. (C.M.)