reclama autocenter

Înfrățirea cu orașul Dilijan din Armenia dă roade în acest an, conducerea Primăriei Roman fiind invitată să viziteze această țară în vară. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că a răspuns pozitiv invitației și că programează plecarea la începutul lunii iunie, după alegerile pentru europarlamentare și referendum, o ocazie bună pentru un scurt concediu înainte de alegerile prezidențiale. Edilul și-ar dori să ia în echipa sa și un angajat din Primărie, un consilier local, poate și cineva din mediul de afaceri și din mass-media.

“Am stabilit ca perioada de vizită să fie undeva între 1 și 15 iunie, atunci când se vor încheia și Zilele Municipiului Roman. Invitația vine din partea primarului din Dilijan, care vrea să ne propună câteva proiecte. Din ce am reușit să aflăm, orașul a prins câteva proiecte pe dezvoltare finanțate de Armenia, pe un parteneriat educațional și pe infrastructură – dezvoltarea Dilijan ca stațiune, dat fiind faptul că în zonă se află și câteva izvoare cu apă termală”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Romanul s-a înfrățit cu Dilijan pe 17 mai 2012, de Ziua diplomaţiei romaşcane. Documentul semnat în urmă cu doi ani reprezintă primul act oficial din istoria celor două popoare. De atunci, autoritățile locale romașcane au ținu o strânsă legătură cu armenii, în speranța în care dovezile de bună credință ale românilor îi pot îndupleca pe reprezentanții Bisericii Armene să renunțe sau să încheie un parteneriat pentru clădirea în care a funcționat fostul Club al Elevilor și pentru care primarul Laurențiu Leoreanu are planuri de a o reabilita și a muta aici câteva grădinițe. (C.M.)

Articolul precedentTrei milioane pentru cinci minute de muncă
Articolul următorFrigul ocolește școlile din Neamț