incendiu vieCăldura de duminică (19 iulie) a „ajutat” un incendiu de vegetaţie să mistuiască totul pe o suprafaţă însemnată din comuna Gherăeşti. Pompierii au fost anunţaţi la ora 16,43 şi s-au dus la locul intervenţiei cu trei autospeciale de la Roman. În ajutorul militarilor au venit membrii SVSU Gherăeşti, cu o maşină. Cu toţii au muncit continuu mai bine de două ore ca să stingă flăcările.

„Au ars mirişte de grâu, pe o suprafaţă de 15 hectare, lizieră salcâm, pe o suprafaţă de 2 hectare, viţă-de-vie, pe o suprafaţă de 3 ha”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unei ţigări aprinse aruncate pe iarba uscată de secetă, care a luat foc imediat.

Dacă la Gherăeşti canicula a favorizat extinderea focului, la Piatra-Neamţ a provocat un incendiu. Sâmbătă (18 iulie) după-amiază s-au autoaprins deşeurile de la o groapă de gunoi de pe strada Gheorghe Doja. Pompierii au acţionat timp de o oră şi jumătate, cu două autospeciale, iar focul a mistuit 4 tone de deşeuri. (C. MIRCEA)

Articolul precedentMagazin PROFI la Bicaz
Articolul următorChivorchian, „out” cu acordul părților din FRF
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.