incendiu vieCăldura de duminică (19 iulie) a „ajutat” un incendiu de vegetaţie să mistuiască totul pe o suprafaţă însemnată din comuna Gherăeşti. Pompierii au fost anunţaţi la ora 16,43 şi s-au dus la locul intervenţiei cu trei autospeciale de la Roman. În ajutorul militarilor au venit membrii SVSU Gherăeşti, cu o maşină. Cu toţii au muncit continuu mai bine de două ore ca să stingă flăcările.

„Au ars mirişte de grâu, pe o suprafaţă de 15 hectare, lizieră salcâm, pe o suprafaţă de 2 hectare, viţă-de-vie, pe o suprafaţă de 3 ha”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unei ţigări aprinse aruncate pe iarba uscată de secetă, care a luat foc imediat.

Dacă la Gherăeşti canicula a favorizat extinderea focului, la Piatra-Neamţ a provocat un incendiu. Sâmbătă (18 iulie) după-amiază s-au autoaprins deşeurile de la o groapă de gunoi de pe strada Gheorghe Doja. Pompierii au acţionat timp de o oră şi jumătate, cu două autospeciale, iar focul a mistuit 4 tone de deşeuri. (C. MIRCEA)