Gheorghe CHIVORCHIAN şi Răzvan BURLEANU
Gheorghe CHIVORCHIAN şi Răzvan BURLEANU

Gheorghe Chivorchian, fostul președinte al FC Ceahlăul, urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri, a încetat raporturile de muncă, cu Federația Română de Fotbal (FRF). Potrivit unui comunicat remis de FRF, începând de astăzi, luni, 20 iulie, s-a decis încetarea raporturilor de muncă, cu acordul părților, dintre Federația Română de Fotbal și Gheorghe Chivorchian. În ședința Comitetului Executiv al F.R.F. de luni, 27 iulie, președintele FRF, Răzvan Burleanu, va supune spre aprobare nominalizarea noului Secretar General.

Născut în 12 aprilie 1955, la Roznov, judeţul Neamţ, Chivorchian a început fotbalul la echipa din localitate Bradul. Încă din perioada junioratului, el se transferă la Letea Bacău, dar pasul spre consacrare îl face odată cu legitimarea la Steaua Bucureşti. Ulterior, evoluează la Sportul Studenţesc, Metalul Plopeni şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

După încheierea activităţii de jucător, Chivorchian urmează Şcoala Postliceală de Antrenori din cadrul IEFS Bucureşti şi preia conducerea tehnică a echipei Textila Buhuşi cu care reuşeşte promovarea din Liga a IV-a în Liga a III-a.

Cariera de preşedinte de club şi-o începe în luna ianuarie a anului 1988 când este numit la conducerea grupării Ceahlăul Piatra Neamţ. În timpul mandatului său, formaţia moldoveană reuşeşte promovarea în primul eşalon al României şi mai apoi participarea în Cupa UEFA Intertoto.

După o perioadă de un sezon petrecută la şefia clubului Foresta Fălticeni, Gheorghe Chivorchian este instalat de primarul Dumitru Sechelariu în funcţia de preşedinte al FCM Bacău, club de care se ocupă timp de zece ani.

În anul 2007, el pleacă de la FCM Bacău pentru a prelua conducerea executivă a clubului Poli Timişoara. La gruparea finanţată de Marian Iancu, Chivorchian reuşeşte să construiască un centru de copii şi juniori care în anii următori aduce în prim plan jucători de echipa naţională precum Gabriel Torje, Costel Pantilimon, Srjan Luchin sau Iasmin Latovlevici. În această perioadă el este ales de Adunarea Generală a LPF să ocupe unul dintre cele două locuri de membru care revin cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

După retragerea echipei bănăţene din competiţie ca urmare a refuzului lui Marian Iancu de a mai finanţa, Chivorchian a revinit la Ceahlăul Piatra Neamţ unde a activat ca preşedinte până la finalul anului 2013. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTrei hectare de viţă-de-vie s-au făcut scrum
Articolul următorBursa locurilor de muncă AVATAR
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.