bursa locuri munca vasluiJoi, 23 iulie 2015, la Complexul comercial OLIMP (lângă Kaufland) din Piatra Neamt va avea loc Bursa locurilor de muncă AVATAR adresata persoanelor din mediul rural care au reședința sau domiciliul în Regiunea Nord-Est. Bursa va reuni peste 10 de angajatori din municipiul Piatra Neamt și din localitatile județului Neamt și este organizat în cadrul proiectului AVATAR – Actiuni cu Valoare Adaugata pentru Tara prin Antreprenoriat si Recalificare. Oportunitățile de angajare sunt adresate personalului calificat, dar și personelor necalificate și tinerilor care au susținut examenul de bacalaureat, fără a urma o altă formă de învățământ. În cadrul acestei burse de locuri de muncă pot participa persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ce pot face participantii în cadrul Bursei locurilor de muncă AVATAR?

* Pot aplica pentru oportunitățile de angajare oferite;

* Pot interacționa cu reprezentanți ai companiilor, persoane care le pot oferi informații cu privire la cum pot obține jobul dorit;

* În cadrul standului de consiliere în carieră pot primi sfaturi cu privire la modul de redactare a CV-ului: conținut, aspect, relevanță în raport cu poziția la care aplică.

* Vor afla cum își pot îmbunătăți CV-ul pentru a atrage atenția angajatorilor.

* Vor putea întâlni reprezentanți ai companiilor din regiunea Neamt care își vor prezenta ofertele de locuri de muncă disponibile. De asemenea, pot profita de pachetul integrat de servicii de orientare profesională care include următoarele: orientare și consiliere profesionala și medierea muncii.

Proiectul vizează vizeaza facilitarea insertiei pe piata muncii a 1000 de persoane din mediul rural, la nivelul a 5 regiuni de implementare(Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia), prin incadrarea si mentinerea pe piata muncii a unui numar cat mai mare de persoane din grupul tinta, dintre care 200 de persoane inactive, 300 de persoane in cautarea unui loc de munca, 110 de someri tineri si 90 de lunga durata si 300 de persoane ocupate in agricultura de subzistenta. Proiectul urmareste implicarea activa a grupului-tinta si implementarea unor masuri active integrate si personalizate de informare, consiliere profesionala, mediere, formare profesionala si consultanta pentru initierea unei afaceri. Se urmareste, de asemenea, sprijinirea membrilor grupului tinta in procesul de autoevaluare a propriilor competente, de constientizare a nevoilor de formare si a oportunitatilor de angajare existente, de crestere a propriei capacitati de identificare si ocupare a unui loc de munca in sectoare non-agricole si de deschidere a unei afaceri, de auto-motivare in cautareaoportunitatilor de angajare, de dezvoltare profesionala sau antreprenoriala, in vederea cresteriisanselor de integrare socio-profesionala durabila.

Proiectul contribuie la dezvoltarea durabile a zonelor rurale şi se încadrează în obiectivele Axei Prioritare 5: “Promovarea măsurilor active de ocupare” şi domeniului major de intervenţie 5.2:„Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă” .

Grupul ţintă este compus din persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență și șomeri tineri sau de lungă durată.

Proiectul AVATAR îşi propune atragerea şi menţinerea cât mai multor persoane pe piaţa muncii, prin furnizarea de servicii de informare şi consiliere profesională, consiliere individuală si de grup, efectuată de experți în domeniu. Implementarea lui a început în aprilie anul 2014şi se va finaliza în septembrie 2015.

Principalul indicator aferent proiectului este reprezentat de medierea pe piața muncii pentru 200 de persoane care se va finalizacu angajarea a 109 de persoane.

Articolul precedentChivorchian, „out” cu acordul părților din FRF
Articolul următorMarea sfințire a Bisericii „Sf. Prooroc Ilie” din Ivaneș-Dămuc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.