bicaz ruina profiReprezentanții cunoscutului lanț de magazine PROFI și-au exprimat intenția de a se extinde și în Bicaz. Nicolae Sălăgean, edilul orașului a precizat că, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, cei de la PROFI au cerut un spațiu pentru organizarea de interviuri în vederea angajării de personal pentru un viitor magazin ce urmează a fi construit în Bicaz. Se pare că, lucrările pentru amenajarea noului magazin sunt în toi, chiar în imediata apropiere a sediului primăriei. Mai exact, într-o aripă a clădirii care aparține BCR. Problema ridicată de apariția unui magazin în această locație o reprezintă locurile de parcare.

Noi le-am expus care este situația în contextul în care au nevoie atât de parcări, cât și de spațiu pentru recepția mărfii. Curtea primăriei nu intră în discuție, nu vor fi făcute parcări pentru clienți, iar dincolo este terenul celor de la Tarcău (Forestar – n.r.). Există posibilitatea să fi purtat discuții cu cei care dețin terenul și să fi cumpărat o parte din teren pentru parcări. Chiar nu știu, dar în clădirea BCR am văzut că au început amenajările”, a precizat Sălăgean.

Deschiderea unui magazin PROFI în Bicaz înseamnă o gură de oxigen atât pentru piața muncii din Bicaz, cât și pentru consumatorii care nu au prea multe opțiuni de alege ce pun pe masă deoarece două magazine au pus „stăpânire” pe ceea ce înseamnă oferta de produse alimentare. Cu siguranță, celor care administrează magazinele existente le vor trebui câte un plan bun de remediere, deoarece parte din profit vor fi nevoiți să-l împartă, de-acum înainte, și cu noua concurență. Fără a intra în detalii, reprezentanții PROFI s-au rezumat doar la a spune că sunt interesați de zona Bicaz.

În momentul de față, nu pot să vă dau mai multe detalii, însă pot să vă spun că suntem interesați și de zona aceea pentru extindere”, a precizat Gabriel Pâslaru, reprezentant Relații Publice PROFI Rom Food.

Dacă se confirmă că terenul celor de la Forestar a fost vândut, ar trebui ca în cel mai scurt timp să fie demolată și dărăpănătura din centrul orașului, o amintire în care și-au avut sediile pe rând, o școală, biblioteca, Casa de cultură, Policlinica, sediu UTC ș.a. Reamintim că, reprezentanții primăriei au precizat că s-a emis autorizație de demolare a construcției.

Rețeaua PROFI este răspândită în întreaga țară și operează cu magazine în format standard, city si mall. Cu aproximativ 5.000 de angajați la sfârșitul lui 2013, la care s-au adăugat încă cel puțin 1.000 în 2014, PROFI reprezintă unul dintre marii angajatori din România. Începând cu luna august a.c., reprezentanții PROFI au anunțat că vor inaugura și primul magazin destinat zonelor rurale. (M. TEODOROF)

Articolul precedentUn şofer beat s-a oprit în peretele unei case
Articolul următorTrei hectare de viţă-de-vie s-au făcut scrum
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.