politisti cu etilotestMembrii unei familii din Boteşti au fost la un pas de-a fi accidentaţi de maşină în timp ce stăteau liniştiţi, în casă, duminică (19 iulie) seara. Un autoturism a dărâmat gardul şi s-a oprit în peretele locuinţei, cu zgomotul de rigoare. Oamenii au anunţat poliţiştii, care au legitimat şoferul – un tânăr de 30 de ani din Mirosloveşti, Iaşi, care circula în direcţia Roman – Suceava, a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens şi a distrus gardul gospodăriei.

“Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Roman pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

“De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul avea permisul de conducere anulat. Polițiștii au întocmit un dosar penal în care tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere anulat și sub influența alcoolului, și distrugere din culpă”. (C. MIRCEA)