Trei deputați PSD de Neamț au ”contribuit” la prima victorie a opoziției în Parlament. Și nici măcar n-au fost prezenți. De altfel, tocmai absența lor de la ședința considerată decisivă pentru soarta moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a ajutat opoziția să obțină prima victorie în Parlament.

PSD și-ar fi dorit (și a făcut tot ce-a putut pentru asta) să discute moțiunea ieri seară, 2 octombrie, iar votul să se dea sâmbătă, 5 octombrie. În speranța unei slabe mobilizări la vot a parlamentarilor, de regulă plecați în weekend. N-a ieșit, după cum se știe deja, textul moțiunii fiind citit azi în Parlament, iar votul fiind programat pentru joia viitoare.

La votul de miercuri au absentat deputații PSD de Neamț Alexandru Rotaru, Neculai Iftimie și foarte cunoscutul Dănuț Andrușcă.

Primul, pe care unele cercuri îl consideră un soi de opozant din umbră pentru Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, a avut un motiv temeinic pentru lipsă: s-a căsătorit și și-a luat câteva zile libere. Rămâne de văzut dacă joia viitoare nu va fi cumva în lună de miere.

Neculai Iftimie nu a putut fi contactat pentru a-și lămuri absența, dar pare-se că anunțase la partid că sărbătorește niște ani buni de la propria-i căsătorie.

Nici fostul ministru Dănuț Andrușcă nu a putut fi contactat, dar, cam cu jumătate de gură, Ciprian Șerban, viceliderul de grup al PSD din Camera Deputaților, i-a explicat lipsa cu ”o problemă personală care nu suferea amânare”.
Prezența celor trei era extrem de importantă la votul de ieri, pentru că fiecare zi care amână moțiunea poate însemna pierderi pentru PSD. Iar în ziua votului pe moțiune prezența nu are nicio importanță pentru PSD, fiindcă ei nu trebuie să fie în sală. Pentru a trece moțiunea și a demite Guvernul, opoziția e cea care trebuie să-și aducă oamenii, să asigure cvorumul și voturile ”pentru” necesare, adică 233. (V.B.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.