pietricica turism

O femeie, în vârstă de 50 de ani, din comuna Poienari, a murit în cabinetul medicului de familie. Femeia s-a prezentat ieri dimineață, 2 octombrie, la consultație și i s-a făcut rău chiar în cabinet. Când a văzut că pacienta a căzut din picioare, medicul a sunat la 112. Echipajul de la subunitatea din Roman al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț a ajuns la solicitare, dar a găsit femeia decedată și n-a mai putut fi salvată, potrivit dr. Dorice Albu, managerul SAJ Neamț.

Dr. Elena Nadia Onișoru, medicul de familie din comuna Poienari, spune că n-avea cum să emită certificatul constatator al decesului, fiindcă nu știa ca femeia să fi suferit de vreo boală: „Pacienta nu era în evidență cu vreo boală cronică. Eu sunt medic aici de vreo 15 ani, o cunosc de când trăia tatăl dumneaei și pe care îl vizitam la domiciliu. Pacienta n-a mai venit la consultație de câțiva ani, nici cardul de sănătate nu era activat, nici documente medicale nu mi-a prezentat. Am anunțat poliția, fiindcă femeia a venit, ieri, la consultație și i s-a făcut rău, a căzut și, cu toate că salvarea a venit repede, nu au mai avut cum s-o salveze, era decedată. Am dat declarație la poliție, se va face autopsie și atunci se va ști exact cauza decesului”, ne-a declarat medicul de familie.

Polițiștii de la Secția Rurală Ion Creangă au făcut cercetări în acest caz și au deschis un dosar penal de ucidere din culpă, potrivit Georgianei Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Moartea femeii, necunoscută cu vreo suferință, urmează să fie elucidată după ce medicii legiști vor avea rezultatul necropsiei. (C.I.)