Vaccinarea împotriva coronavirusului din etapa a doua începe mâine, 18 ianuarie, în trei centre funcționale din județul Neamț, din cele 28 înființate. Sunt puține doze de vaccin primite și disponibile, motiv pentru care sunt pregătite doar aceste trei centre. S-au programat 481 de persoane, dintre care 360 în cele trei centre și sunt 385 doze de vaccin. „În județul Neamț au fost organizate 28 de centre de vaccinare, prin efortul comun al primăriilor, Instituției Prefectului, Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț și Direcției de Sănătate Publică Neamț. Locațiile au fost verificate și dintre acestea au fost selectate cele care asigură cele mai bune condiții, respectă normele specifice și sunt accesibile. Din cauza stocului limitat de vaccinuri, în data de 18 ianuarie 2021 începe activitatea de vaccinare a persoanelor care se încadrează în Etapa a II-a a Campaniei de vaccinare în 3 centre de vaccinare”, precizează DSP Neamț.

Persoanele din domeniile esențiale programate sunt arondate centrelor de vaccinare din Piatra-Neamț – la Piața Centrala „Sf. Gheorghe”, la etajul clădirii din str. Baltagului, nr. 8, la Roman – în internatul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, corpul A din str. Ştefan cel Mare, nr. 268 și la Târgu Neamț – în sala de sport a Clubului Sportiv din str. 1 Decembrie 1918, nr. 48.

Pentru beneficiarii din centrele rezidențiale din județ, vaccinarea a început din 15 ianuarie. Echipele mobile au vaccinat 329 de rezidenți.

Până acum, în Neamț s-au primit 2.095 doze de vaccin Pfizer și au fost vaccinate 2.084 de persoane, fiind raportate 3 reacții adverse generale.

Despre cine și cum se poate programa la vaccinare puteți afla din mesagerulneamt.ro  .

Articolul precedentAcțiune de amploare a poliției pentru prinderea unor hoți de cablu telefonic, prejudiciul – peste 12.000 de euro
Articolul următorBotez cu lăutari și 150 de invitați – întrerupt de polițiști și mascați, 10.000 de lei amendă