0:00

Botez cu lăutari și 150 de invitați – întrerupt de polițiști și mascați, 10.000 de lei amendă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn seara de 16 ianuarie, polițiștii de la  Biroul de Ordine Publică Piatra -Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune din zona Bâtca Doamnei. Era vorba despre un botez cu lăutari și peste 150 de participanți.

La fața locului s-au deplasat polițiștii împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmii, evenimentul fiind întrerupt de forțele de ordine”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, atât organizatorul evenimentului cât și administratorul localului public au fost sancționați contravențional de polițiști cu amenzi în cuantum total de 10.000 de lei. Aducem în atenția cetățenilor faptul că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și reprezentanții altor instituții cu responsabilități în prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, au organizat 8 acțiuni punctuale. Au fost verificate 59 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 63 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.526 de persoane. Au fost depistate și sancționate 75 de persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală și două persoane care n-au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 4.000 de lei.

C.M.

Articolul precedentTrei centre funcționează în Neamț pentru vaccinarea în etapa 2
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est