0:00

Acțiune de amploare a poliției pentru prinderea unor hoți de cablu telefonic, prejudiciul – peste 12.000 de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce-au primit numeroase reclamații referitoare la furturi de cablu telefonic din zona Târgu Neamț, astăzi, 16 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în colaborare cu polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat 5 percheziții, în județul Suceava, la domiciliile unor suspecți.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, un tânăr de 19 ani, din Suceava, împreună cu alte persoane, ar fi sustras de pe raza localităților Vânători-Neamț și Brusturi, 2.300 de metri de cablu de telecomunicații ce aparținea un societăți comerciale de profil”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”De asemenea, la data de 15 ianuarie 2021, cel în cauză ar fi încercat să sustragă cablu de telecomunicații de pe raza localității Pipirig, fiind depistat în flagrant delict. În urma descinderilor, polițiștii au descoperit un clește tip ,,gură de lup”, precum și o cantitate de folie de aluminiu, susceptibilă a proveni din arderea cablurilor”.

Până acum, prejudiciul cauzat prin furturile de cablu este estimat la peste 12.000 de euro. Cablu a cărui parte metalică este vândută la centrele de colectare a fierului vechi cu un leu kilogramul.

După efectuare perchezițiilor, o persoană a fost condusă la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor. Acțiunea de astăzi s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Cajvana și Poliției orașului Solca, dar și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Neamț.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentarii întregii activități infracționale”, a mai precizat agentul Georgiana Moșu.

C.M.

Articolul precedentPeste 66.000 de nemțeni s-au vaccinat antigripal, un număr record
Articolul următorTrei centre funcționează în Neamț pentru vaccinarea în etapa 2